Nemzetközi foci

Gyengék az eredmények? Oszlassuk fel a válogatottat!

Dzsibutiban úgy döntöttek, elég a válogatott botrányos eredményeiből és szélnek eresztették a csapatot.

Dzsibuti válogatottjánál jelenleg 24 gyengébb csapat is van a világranglistán, ráadásul tíz éve nem látott magasságban vannak jelenleg a legfrissebb FIFA-rangsorban. Ám sikeres időszakról szó sincs, a válogatott az utolsó 17 meccséből 15-öt elveszített, nem egy ízben öt vagy annál is több gólt kapva. Nem várt megoldást talált ki a szövetség.

Mint arról közleményben beszámolt a Dzsibuti Futball Szövetség igazgatósága, a teljes keretet és az edzői stábot is szélnek eresztették, a válogatott nemes egyszerűséggel feloszlott.

"Ha az A csapatnak nem jönnek az eredményei, az utánpótlásra kell koncentrálnunk. A jövőben a felnőtt tornák helyett az U15-ös és U17-es korosztály viadalaira fókuszálunk majd. És ez nem a pénzről szól, hanem a szövetség elveiről" - nyilatkozta Omar Ali Mohamed technikai igazgató.

A szövetség az elmúlt évek eredményeit "soha véget nem érő pocsék szériának" nevezte, ezzel indokolták döntésüket, noha nem is olyan régen Dél-Szudánt sikerült megverniük barátságos találkozón.

Dzsibuti nemzeti válogatottja soha nem járt vb-n, Afrika-kupán vagy bármilyen más világeseményen, a kontinenstorna selejtezőitől több ízben is visszaléptek. Történetük legnagyobb sikere, hogy a 2002-es vb-selejtezőn 1-1-et játszottak 2700 néző előtt Kongó DK csapatával, majd végül a visszavágót 9-1-re elveszítették.

Néhány Andorra elleni vereség és talán a magyar nemzeti tizenegyre is ez a sors vár...