Vélemény

Bár a focink lenne ilyen jó!

Címkék:

Új kiadvány a magyar sportsajtóban, a Leshatár című bookazine igényes cikkekkel ajándékozza meg olvasóit.

A napokban jelent meg online formában a Leshatár című magazin első száma, amelynek főszerkesztője a hatharom.com régi bloggere és szerkesztője, Kele János.

A Premier League-találkozókon szakkommentátorkodó Kele mellett olyan szakemberek cikkeit olvashatjuk a kiadványban, mint Baumstark Tibor, Gazdag József, Somos Ákos, Sziklai Attila vagy Szabó Christophe.

Egy számunkra igen kedves téma adja a Leshatár egyik legérdekesebb cikkét, Gazdag József a fogadási csalásokkal kapcsolatos tévhiteket igyekszik górcső alá venni. A szerző rávilágít olyan alapigazságokra, mely szerint hiába gondoljuk egy mérkőzésről, hogy el lett csalva, valójában ezeket nagyon ritkán ismerhetjük csak fel.

Több konkrét példát is felhozva tárja elénk, hogyan is tud manipulálni egy mérkőzést a játék gyakorlatilag bármelyik szereplője. Emellett előnyére szolgál az írásnak a számtalan szaklap és kiadvány ajánlása is, így aki átfogóbb képet szeretne kapni a modernkori bundázásról, annak szinte egy egész könyvtár kerül megemlítésre, mint kötelező irodalom.

Egyedül talán a végkövetkeztetés tűnik összecsapottnak és indokolatlannak, mindazonáltal érdekes, informatív hat oldalban mesél Gazdag a bundázás örök problémájáról.

De ezen kívül olvashatunk még Antonio Conte mindent és mindenkit elsöprő győzni akarásáról, a Honvéd hihetetlen bajnoki címének hátteréről vagy arról, hogy élte meg első évét Olaszországban Sallai Roland.

A Leshatár mindenképpen hiánypótló a magyar piacon, leginkább azért, mert itthon nem nagyon találni olyan kiadványt, amely nem csak a felszínt kapargatja, hanem rendesen elmerül egy-egy komolyabb kifejtést igénylő témában. 

A telefonnyomkodás és az azonnali üzenetek világában nem nagyon szeretnek az emberek egy oldalnál hosszabb szöveget elolvasni, márpedig a Leshatár 100 oldala nem kevés, de ahogy egy tábla minőségi csokoládét sem kell egyszerre felfalni, úgy itt is lehet fokozatosan adagolni a cikkeket, információkat. 

Minket már azzal megvettek, hogy bevallottan Jonathan Wilson Blizzard nevű újsága volt a követendő példa, márpedig az angol szakíró Futballforradalmak című könyvénél nem nagyon született jobb futballtémában.

A kiadvány alkotói azt mondják, a Leshatár egyelőre egy kísérlet, és az olvasók visszajelzésén múlik, mi lesz belőle, mi a magunk részéről csak remélni tudjuk, hogy van itthon igény egy igényes, minőségi lapra, és hosszútávon megveti magát a piacon ez a nagyon értékes és ígéretes kezdeményezés.

Ha további érdekességeket szeretnél megtudni a magazinról, lájkold a Facebook-oldalukat és ha felkeltette érdeklődésedet a kiadvány, megvásárolhatod azt a Digitalstandon 1250 jó magyar forintért..