Bajnokok Tornája

A MU most elkaphatja a Real Madridot

  • MVB80

A BL-győztes Real Madrid a Manchester United ellen kezdi meg az idényt.

Augusztus 8-án Szkopjében játszik egymással a Bajnokok Ligáját megnyerő Real Madrid és az Európa Ligában legjobbnak bizonyuló Manchester United, hogy eldöntsék, ki viszi haza a Szuperkupát.

A két csapat magyar idő szerint vasárnap késő este is összecsap, de a Bajnokok Kupáján rendezett meccsnek komoly tétje nincs, ez csak a presztízsről szól.

A MU eddig minden nyári meccsét megnyerte, két MLS-csapat, a Los Angeles Galaxy (5-2) és a Real Salt Lake (2-1) mellett a városi vetélytárs Cityt (2-0) is legyőzte.

Lukaku két meccsen is gólt szerzett

Az első két találkozón José Mourinho még tizenegyet cserélt a szünetben, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson, a City ellen viszont csak négy helyen változtatott a második félidő elején, a többiek a 60. perc körül, vagy még később álltak be.

Két hátvédnégyessel és két kapussal játszottunk, ez nem lesz másképp a Real Madrid ellen sem. Most a felkészülés a fontos és az, hogy mindenki eleget játsszon - magyarázta Mourinho.

A City ellen Antonio Valencia, Victor Lindelöf, Chris Smalling és Daley Blind alkotta a hátvédsort, és mögöttük David de Gea állt a kapuban, míg a fordulás után Sergio Romero kapott lehetőséget, előtte pedig Timothy Fosu-Mensah, Eric Bailly, Phil Jones, valamint Matteo Darmian igyekezett elfojtani a City akcióit.

Mourinho a Real Madrid sajtótájékoztatóján is előkerült, hiszen három szezont töltött Madridban, és ez idő alatt volt bajnok, Király Kupa- és spanyol Szuperkupa-győztes is. Bár nem töltött sok időt Madridban, az a három szezon meglehetősen intenzív időszak volt, hiszen több játékossal is feszült volt a viszonya, köztük két helyi ikonnal, Iker Casillasszal és Sergio Ramosszal.

Hogy Mourinho belül hogyan élte meg a madridi éveket, azt nem tudni, mindenesetre biztosan nem esett jól neki, hogy az annyira óhajtott tizedik BL-címet végül Carlo Ancelottival jött össze, azóta pedig Zinedine Zidane is megnyerte kétszer a legrangosabb sorozatot.

A Realból Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos és Marco Asensio is hiányozni fog, és az is hivatalossá vált, hogy a brazil jobbhátvéd, Danilo a Manchester Cityhez szerződött.

A -nál a Real számít a meccs esélyesének, annak ellenére is, hogy a MU már játékban van, míg a spanyolok még csak most lépnek először pályára.

1x2    
Real Madrid Döntetlen Manchester United
2.10 3.30 2.90