NB I

Ismét a gólok játszhatják a főszerepet a Mezőkövesd-Paks meccsen

Tavaly 14 gólt hozott a Mezőkövesd és a Paks együtteseinek három egymás elleni csatája.

Ismét a gólok játszhatják a főszerepet a Mezőkövesd-Paks meccsen. - Fotó: facebook.com/mezokovesdzsory

Ahhoz képest, hogy az elmúlt szezonban a Mezőkövesd épphogy bennmaradt az élvonalban, igen jól kezdte a csapat a 2017-2018-as idényt, hiszen a borsodiak a Debrecen otthonából tudták elhozni mind a három pontot, méghozzá úgy, hogy egy félidőt emberhátrányban játszottak le. A sárga-kékek jól futballoztak a Nagyerdei Stadionban, s a céljuk az, hogy szombaton újabb három pontot szerezzenek.

Ez nem lesz egyszerű, hiszen a Paks nagyon egységes csapat, ráadásul a matyóföldiek mindössze egyszer, tavaly a 32. fordulóban tudták legyőzni a zöld-fehéreket ezidáig az élvonalban. Ugyanakkor Radványi Miklós mesternek egyre nagyobb a merítési lehetősége, hiszen a hírek szerint a Loki ellen kimaradó trió, Lázár Pál, Jakub Brasen és Köböl Máté játékra kész, illetve a héten igazolt Tomas Majtán és Koszta Márk is, viszont Tóth Bencére eltiltás miatt nem számíthat a felvidéki edző.

"Vártam nagyon a Debrecen elleni első tétmeccset, ahol úgy érzem jól ment a játék, mind védekezésben, mind támadásban hozzá tudtam tenni a játékhoz. Ugyanezt a játékot várom a Paks ellen is. Nagyon jó erőben van a csapat, bizakodó vagyok. Remélem sok szurkoló biztat majd minket hétvégén, drukkereink buzdítása Debrecenben is sokat ért" - mondta Paul Keita a mezőkövesdiek hivatalos honlapjának.

1X2 -   
Mezőkövesd Döntetlen Paks
2.25

3.20

3.10

Ami a vendégeket illeti, a Paks nagy csatában 2-2-re végzett hazai pályán az Újpest ellen, ami összességében nem rossz eredmény a zöld-fehérektől. Természetesen Csertői Aurélék győzelemmel szerettek volna bemutatkozni, vagyis javítani mennek Borsodba szombaton, ami nehéz lesz, hiszen az előző idényt igen botrányosan fejezték be a tolnaiak házon kívül.

"Jobb játékkal igyekszünk előrukkolni, mint az Újpest elleni volt, hiszen javítani szeretnénk. Ez nem lesz egyszerű, nehéz mérkőzésre számítunk. Ők túl vannak egy bravúr győzelmen, Debrecenben emberhátrányban is nyerni tudtak a Loki ellen. Ez nagy szó, mert hiába voltak gondjai a DVSC-nek az elmúlt bajnokságban, azért a Nagyerdei Stadionban nyerni soha nem egyszerű. Ettől függetlenül győzni szeretnénk Kövesden, hiszen az a célunk, hogy megismételjük a legutóbbi ötödik helyünket, vagy ha lehet, akkor akár előrébb is végezzünk. Ehhez pedig már most el kell kezdenünk a pontgyűjtést" - nyilatkozta az első fordulóban gólt szerző Papp Kristóf a paksifc.hu-nak.

[2538889] 2017-07-22 18:00:00 Mezőkövesd Zsóry - Paksx;5

Ahogy fentebb említettük, a két fél az elmúlt szezonban háromszor találkozott, s ezen meccseken 14 (!) gól született. Kétszer a paksiak, míg egyszer a mezőkövesdiek örülhettek, a borsodiak épp annak a sikernek köszönhetően maradtak bent az élvonalban. Az elmúlt szezonbeli meccsek tehát végig nyíltsisakos küzdelmet hoztak, s mivel a szezon elején vagyunk, ezúttal is valami hasonlóra van kilátás.

A bukmékerek szerint egyébként is tipikus háromesélyes mérkőzésről beszélünk, így egyértelműen a gólokban van az érték. Legalább három találatra - tavaly minimum négy gól mindig volt a felek meccsein - 1.90-szeres pénzt fizetne ki a , míg, ha mind a két csapat betalálna, akkor a feltett tétünk 1.75-szörösét kapnánk vissza az állami irodától.

[2538889] 2017-07-22 18:00:00 Mezőkövesd Zsóry - Paksx;