Tenisz

Három bundameccs is volt Wimbledonban

  • ivan

Az idei wimbledoni tenisztornán három olyan mérkőzés is volt, ahol szokatlan fogadási tevékenységet észleltek a hatóságok.

Egy főtáblás meccs is érintett lehet a fogadási csalásokban

A Tennis Integrity Unit (TIU) negyedéves jelentése szerint az áprilistól júniusig terjedő időszakban összesen 53 teniszmérkőzés kapcsán észleltek gyanús fogadási tevékenységet, ami 27 százalékos csökkenést jelent az elmúlt év azonos időszakához képest.

Ezek között a találkozók között három az idei wimbledoni tenisztornán került megrendezésre, kettő meccs a selejtezőből, egy pedig a főtábláról vált bundagyanússá.  Egy meccs a Roland Garroson is jelzést kapott, és további négy ütközet került ki az ATP- vagy a WTA tour-sorozatból is.

Az 53 gyanús teniszmeccsből 45 kisebb tornákon, azaz a Challenger, a Future és ITF-versenyek került megrendezésre.

Egyébként hogy sikerüljön kicsit jobban elhelyezni ezt a számot: a vizsgált, mintegy három hónapos periódusban világszerte 31 ezer mérkőzést bonyolítottak le.

A nemzetközi sportfogadási hatóság, az ESSA jelentése szerint tovább 15 futballmérkőzés, valamint 5 kosár, kézi és röplabdameccs lehet érintett a manipulálásban. Khalid Ali, az ESSA főtitkára elmondta, a szervezet munkájának sikeressége nagyban függ attól, hogy a különböző nemzetközi és nemzeti szereplőkkel minél hatékonyabb együttműködés tudjanak kialakítani, de az elmúlt években egyre inkább sikeres a nemzetközi összefogás a fogadási csalások visszaszorításában.