Kézilabda

Első számú célom, hogy BL-t nyerjek a Veszprémmel - Accambray

A francia világklasszis a Bajnokok Ligája kivételével minden trófeát megnyert, amit egy kézilabdázó megnyerhet.

Accambray BL-t nyerne a Veszprémmel. - Fotó: facebook.com/veszpremhandballteam

Márciusban hat új játékos, illetve Ljubomir Vranjes vezetőedző érkezését jelentette be a Veszprém. Az új arcok közül négyen - William Accambray, Kent Robin Tönnesen, Dejan Manszkov és Győri Mátyás - már idén nyáron csatlakoznak a csapathoz, akik közül a PSG-től igazolt játékossal készített interjút a veszprémi csapat hivatalos honlapja. William Accambray egyébiránt a bakonyi klub történetének első francia játékosa, aki ezidáig minden trófeát megnyert, amit egy kézilabdázó megnyerhet, kivéve a Bajnokok Ligáját.

"Minden trófeát megnyertem Franciaországban, a bajnokságot és a kupát is, és a válogatottal is mindent elértem, de egy nagy diadal még hiányzik, ez pedig a BL-győzelem. Ez az első számú célom Veszprémben, remélem, hogy sikerül megnyerni a legrangosabb sorozatot, hiszen nagyon jó csapatunk van" - nyilatkozta Accambray. A francia világklasszis azt is elmondta egyébiránt, hogy számára nagyon könnyű döntés volt Veszprémbe igazolni, hiszen egy olyan csapathoz került, amely folyamatosan részt vesz a Bajnokok Ligája Final Fourjában, vagyis Bakonyban jó esélye van arra, hogy begyűjtse a még hiányzó trófeát.

"Lenyűgöző ez a keret, amelynek egyértelmű, hogy meg kell nyernie a magyar bajnokságot. Ljubomir Vranjes számomra a világ egyik legjobb edzője, aki nagy tapasztalattal rendelkezik. Személye fontos számomra, ahogy a remek öltözői hangulat is. Úgy gondolom, hogy együtt sok szép eredményt fogunk tudni elérni." Ezt követően Accambray még a veszprémi szurkolókról is beszélt, akik szerinte nem csak a Veszprém Arénában, hanem Kölnben is képesek fantasztikus hangulatot varázsolni.

A Veszprém, amely csapat pénteken kezdte a felkészülést, amiről oldalunk is beszámolt, Bajnokok Ligája sikerére egyébiránt hétszeres szorzón lehet fogadni az egyik külföldi bukmékernél, amely úgy tartja, hogy a bakonyiak a negyedik legesélyesebbek a trófeára a PSG, Barcelona és a címvédő Vardar Szkopje triót követően. A     jelenleg még nem kínál szorzót a férfi kézilabda BL végső győztesére, de ahogy a magyar állami iroda publikálja szorzóit, úgy arról rögvest beszámolunk.