NB I

Az esélytelenek nyugalmával szeli át az országot a Loki

Minden poszton hatalmas gondok vannak Debrecenben, így a Loki szinte esélytelen Sopronban.

Gyenge játékkal és vereséggel kezdte az OTP Bank Liga 2017/18-es szezonját a Haladás és a Debrecen együttese is. Ám amíg a szombathelyiek a bajnoki címvédő Kispest otthonában kapituláltak, addig a Loki hazai pályán bukott el a Mezőkövesd ellen. A gyatra szezonkezdetet követően Sopronban találkoznak a felek, az esélyek pedig azt mutatják, a vasi gárda lábal ki a rossz sorozatból.

Merthogy a Lokinak sem az idegenbeli játék, sem pedig a Haladás nem fekszik igazán. A két csapat utolsó hat találkozójából csupán három pontot szerzett a Loki, tavaly például 1-0-ra tudott nyerni a Hali Sopronban.

A kicserélődött keret és a gyenge játék mellett Herczeg Andrásnak a sérültekkel is meggyűlhet a baja, hiszen Takács Tamás több hétre kidőlt, míg Jan Novota sérülése nem jött rendbe, így a kapuban ismét az a Nagy Sándor kaphat szerepet, aki vastagon okolható a Kövesd elleni 1-2-ért.

   
Haladás Döntetlen Debrecen
2.25 3.20 3.10

"A Haladás egy nagyon fegyelmezett csapat, amely többféle játékrendszerben szokott játszani. Jól megszervezik a védelmüket, és a középpályájukat is megfelelően biztosítják, ezekből vezetnek gyors támadásokat. Egy agresszíven futballozó társaság vár ránk, nagyon kemény meccsre számítok ellenük. Föléjük akarunk kerekedni, fel kell vennünk a kesztyűt. A mai labdarúgásban az a játékos, amely a párharcok zömét elveszíti, nem sok jóra számíthat. A Mezőkövesd ellen sajnos ez történt velünk, ezt tudomásul kell vennünk. A kilencven perc alatt sprintelni kell, kötelező megharcolni a labdáért. Ez természetesen agresszivitást és egészséges harcosságot igényel. Ebből a szempontból mindenképp javulnunk kell a jövőben" - elemezte az esélyeket Herczeg, kiemelve, hogy ha kicsit pontosabban és felszabadultabban játszik majd a csapata, akár nyerhetnek is a Hali ellen.

Ám amíg a Debrecen csatárt veszített, addig a Haladás támadót igazolt magának, Mészöly Géza együttese ugyanis szerződtette az MTK-tól Myke Bouard Ramost.

És bizony kelleni is fog a Halinak egy gólszerző játékos, a Honvéd ellen ugyanis nagyon impotensnek tűnt a csapat támadójátéka. "Egy támadót még mindenképpen szerettünk volna szerződtetni, örülök, hogy Ramost sikerült megszereznünk. Amellett, hogy gólokat várunk tőle, az előkészítésben is fontos szerepe lehet. Gyors labdarúgó, aki egy az egyben képes megverni ellenfelét. Érkeztével valódi versenyhelyzet alakult ki a támadószekcióban. Ami már csak azért is fontos, mert a Honvéd elleni meccs előtt Miroszlav Grumics megsérült, míg David Williams csak egy hetet edzett a mérkőzést megelőzően, így őt le kellett cserélnem Kispesten" - mondta Mészöly Géza.

A hazaiaknál tehát bővültek, a vendégeknél viszont szűkültek a lehetőségek. A Debrecennél jelenleg kevés szétesettebb csapat van az NB I-ben. Nagy Sándor kapus a Mezőkövesd ellen hibát hibára halmozott, Dusan Brkovics nem tudott megállapodni a vezetőséggel, így a középhátvéd csapatot keres magának.

Ferenczi János, akiről még az edző is elmondta, hogy nem alkalmas balhátvédnek, kénytelen mégis ezen a poszton játszani, mert nincs más. A középpályán a Holman-Tőzsér páros motiválatlansága szembeötlő, míg egy igazán veszélyes, gólvágó támadója hosszú-hosszú évek óta nincse a Lokinak.

Mindezek fényében a DVSC aligha tud majd Sopronban olyat nyújtani, amivel meglephetné Halmosiékat, így inkább a hazai győzelemre éri meg fogadni.

[2538891] 2017-07-22 20:30:00 Haladás - Debrecenx;
2017-07-22;212
2017-07-23;212
239099
  • Pro
    varin
    2017. július 20., Csütörtök 12:36

    NB I | Haladás-Debrecen

    2017. július 22., Szombat 20:30
    • Ország:Magyarország
    • Fogadás típusa:Győztes
    • Tipp:Haladás
    • Odds:2.25
    • Eddig éri meg:2
    • Tét:4
    • INDOKLÁS:

      Gyengén kezdte mindkét csapat a szezont, a Lokinál ráadásul csőstül jönnek a problémák, megsérült Takács Tamás, Jan Novota is, egyikük sem játszhat hétvégén. A Lokinak amúgy sem szokott jól menni a szombathelyi gárda vendégeként, az utolsó hat találkozóból 3-3-0 a Hali mérlege. Tavaly a szombathelyiek jól szerepeltek Sopronban, verték a Diósgyőrt, Paksot, Vasast, Fradit és a Lokit is, így szerintem most ők lábalnak ki hamarabb a gyenge szezonkezdetből. Hazai győzelmet várok.

    • Eredmény:

      1-0

    • kimenetel
      Nyereség
    • 5.00