E-sport

Sorsdöntő csaták hete Észak-Amerikában - NA LCS 7. hét

  • Thanatos

A League of Legends versenynaptára nyáron is rengeteg érdekességet tartogat számunkra, például az európai és észak-amerikai bajnokságokat. Hétről hétre próbálunk majd fogadási tippekkel szolgálni, kiemelvén 2-2 mérkőzést, amely külön figyelmet érdemel. Továbbá az összes ütközet végeredményét megpróbáljuk bejósolni a papírformára és a szakértői véleményre alapozva. Lássunk is hozzá!

NA LCS 7. Hét

10 csapat vesz részt a bajnokságban, ahol az alapszakasz kilenc hete során BO3-as szériákban küzdenek meg egymással. Minden csapat kétszer találkozik, a rájátszásba a legjobb 6 helyezett jut be. Mérkőzésnapok: Péntek 24:00, Szombat 21:00, Vasárnap 21:00, Vasárnap 24:00.

Jelenlegi állás: Alakul Észak-Amerikában a végső sorrend, hiszen ez a bajnokság mindösszesen 9 hétig tart, ha az alapszakaszt vesszük alapul. A legtöbb csapatnak még 6 mérkőzése van hátra, amely azért nem elhanyagolható mennyiség, sőt! Ezen a héten amúgy számtalan kulcsfontosságú ütközet zajlik majd, ahol a „kötelező” mérkőzéspontok megszerzése helyett, a legnagyobb riválisok legyőzése lesz a cél, amely alól a tabella alsó fele sem kivétel. Ha tehetném, vagy 5 kiemelt mérkőzést választanék, ami talán jól tükrözi, hogy kellően nagy izgalmakra lehet számítani a héten, ami miatt külön érdemes figyelmet szentelni a hét történéseinek. Bárhogy is alakuljon, két mérkőzés tuti baromi jó lesz, ám mielőtt velük foglalkoznánk, érkezzék a tabella jelenlegi állása:

Kiemelt mérkőzések:

TSM vs. DIG [Szombat 21:00]

Jelenleg mind a két csapat az éllovasa az NA LCS-nek, ám a DIG-re jobban jellemzőek a hullámvölgyek. Persze a TSM-et sem szabad ilyen téren lebecsülni, nem egy péklapátba szaladtak már bele az alapszakaszok során. Tekintettel arra, hogy jönnek vissza a tankos dzsungelesek, érdekes változtatásokat hoz a 7.14, én végtelenül kíváncsi vagyok erre az ütközetre. A forduló elején sima 2 – 0 volt ez a DIG számára, ám azóta rengeteget fejlődött a TSM, aki az elején azt is bevállalta, hogy más stratégiát gyakorol be az LCS-ek alatt, hogy a nemzetközi porondon jobban teljesítsenek. A taktika bevált, és az előbbi miatti teljesítményromlás is eltűnt azóta. Statisztikai mutatók alapján a DIG egy árnyalatnyival gyengébben teljesít, ám kulcsfontosságú mutatók terén szinte semmilyen eltérés nincs közöttük. A múlt héten baromira magabiztos és meggyőző volt mind a két csapat, ám a TSM-nél az összeszedettség és a kevesebb hiba jelenléte végül feléjük húzza a mostani összecsapásnál a mérleget. Erről a meccsről sem érdemes lemaradni!

Thanatos-tipp: TSM 2 – 1 DIG

CLG vs. IMT [Vasárnap ~24:00]

Két olyan csapat küzdelme, akik jelenleg elsők holtversenyben (a harmadik csapat ezen a helyen a TSM). A Spring Split alapján eleve meglepő, hogy ennyire ügyesen teljesítenek, ráadásul hosszú ideje már, viszont nem szabad elvenni tőlük ezt a jól megérdemelt dicsőséget! Mivel a mutatóik nagyon hasonló értékeket vesznek fel, egyértelműen nem lehet meghatározni a végső eredményt. Az biztos, hogy a múlt héten a CLG kikapott a DIG-től 2-0-ra, míg az IMT egy C9-t is maga mögé utasított. Azóta persze újabb patch lépett életbe, ám mind a ketten tudnak egy „bemelegítő” mérkőzést játszani, náluknál gyengébbnek titulált csapatok ellen. Óvatosan tessék fogadni ezen a meccsen, a három mérkőzés szerintem 100%, hogy ki lesz használva, de minden más akkor és ott derül majd ki…

Thanatos-tipp: CLG 1 - 2 IMT

Oddsok az NA LCS ötödik hetére
Cloud9: 1.57 Phoenix1: 2.25
Team Liquid: 3.50 EnVyUs: 1.28

CLG: 1.25

Echo Fox: 3.75
Team SoloMid: 1.50 Team Dignitas: 2.50
FlyQuest: 4.33 Immortals: 1.20
Phoenix1: 1.36 Team Liquid: 3.00
Echo Fox: 4.00 Team SoloMid: 1.22
Team Dignitas: 2.00 Cloud9: 1.72
CLG: 1.83 Immortals: 1.83
EnVyUs: 1.36 FlyQuest: 3.00

Többi mérkőzésre tippek:

C9 vs. P1 [Péntek 24:00]  2 - 1

TL vs. NV [Péntek ~03:00] 1 - 2

CLG vs. FOX [Szombat 21:00] 2 - 0

FLY vs. IMT [Szombat ~24:00] 0 - 2

P1 vs. TL [Szombat ~24:00] 2 - 1

DIG vs. C9 [Vasárnap 21:00] 1 – 2 *merész!*

FOX vs. TSM [Vasárnap 21:00] 1 - 2

NV vs. FLY [Vasárnap ~24:00] 2 – 1

Közvetítések:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.