Vizes vb 2017

Nem a saját kezében van a sorsa a Märcz-csapatnak

Az ausztrál-olasz meccstől függ, hogy a magyar válogatott első vagy második helyen végez csoportjában.

Nem a saját kezében van a sorsa a Märcz-csapatnak. - Fotó: Madar Dávid - waterpolo.hu

Köszönhetően az olaszok elleni 9-9-es döntetlennek, a csoportkör utolsó fordulója dönt arról, hogy mely együttes végez a B jelű négyes első helyén. A FINA-szabályok szerint két csapat pontegyenlősége esetén a csoportelsőségről az dönt, hogy melyikük ért el jobb eredményt a csoportharmadik ellen. Nagy Viktorék győzelme borítékolható a franciák ellen, de az olaszok sikere is biztosra vehető az ausztrálok ellen. Mivel az óceániak szerdán legyőzték a franciákat, így a csoport első helye azon múlik, hogy az olaszok hány találattal győzik le az ausztrálokat.

1x2    
Magyarország Döntetlen Franciaország
- 20.00 20.00

A mieink a nyitónapon 10 találattal múlták felül Ausztráliát, ami nagyon jó eredménynek számít, mivel Olaszország az utóbbi években, tétmérkőzésen, maximum nyolc góllal bizonyult jobbnak pénteki ellenfelénél. Vagyis kijelenthető, ha tiszta mérkőzés lesz, akkor nem sok esély mutatkozik arra, hogy Alessandro Campagna fiai két számjegyű különbséggel nyernek az óceániak ellen. A bukmékerek is hasonlóan vélekednek, hiszen a hendikep vonalat 6,5-nél húzták meg, vagyis szerintük sem várható kiütéses olasz-siker pénteken.

A csoportelsőséghez tehát először a franciákat kell legyőzni, amire óriási esély van, hiszen az utóbbi években, tétmeccsen, öt találat mindig volt a felek között, természetesen válogatottunk javára. Ezt követően pedig szurkolni az ausztráloknak, hogy becsülettel csinálják végig az olaszok elleni meccsüket, s maradjanak tíz gólon belül. Így összejöhetne a B-csoport első helye, ami azon felül, hogy automatikus negyeddöntőt és egy plusz napnyi pihenőt jelentene, még azt is eredményezné, hogy először az elődöntőben találkozhatnánk igazi sztárcsapattal, illetve a legerősebbnek titulált szerb válogatottal maximum helyosztón találkozhatnánk.

"Kiélezett meccs volt, azt gondoltam, hogy az utolsó percekig fog tartani a harc, valahol ott fog eldőlni, ez így is lett. Végül is nekünk kellett egyenlíteni, de még az utolsó percben volt arra is lehetőségünk, hogy támadjunk döntetlen állásnál, tehát mondhatjuk, hogy talán igazságos volt a döntetlen, még akkor is, ha nem éreztem azt, hogy hazai pályán játszunk. Érdekes volt a játékvezetői felfogás, de lehetséges, hogy hasonló lesz a jövőben is, felkészültek a játékosok erre a fajta, akár mondhatni "ellenszélre" is" - értékelte a vlv.hu-nak Märcz Tamás az olaszok elleni meccset. Ezt követően pedig szövetségi kapitányunk kitért a záró fordulóra is: "Nekünk az a célunk, hogy a következő mérkőzésen a franciákat legyőzzük, lehetőség szerint jó meccsel, jó játékkal, a saját játékunkat építve és még fejlődve is. Abba pedig, hogy az ausztrálok mit játszanak az olaszokkal, nem nagyon tudunk beleszólni. Azt gondolom, hogy azért amit az ausztrálok ellen játszottunk, elég lehet, hogy csoportelsők legyünk. Ha mégsem így lesz, az sem probléma, szerintem a másik ágon lévő csapatokkal is fel tudjuk venni a küzdelmet."

A magyar férfi válogatott vb-csapata:
Kapusok: Decker Attila, Nagy Viktor.
Mezőnyjátékosok: Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő.

 

 

 

 

Ami a sportfogadás részét illeti a franciák elleni találkozónak, a     biztosra veszi, hogy nyerünk, hiszen háromesélyben oddsot sem kínál a mieinkre, míg a franciák esetleges pontszerzésével is bankot lehetne robbantani. Az állami irodánál 7,5 gólos favoritnak számítanak Nagy Viktorék, a gólok számának határát pedig 20,5-re lőtték be a bukmékerek.

A pénteken 20.10-kor rendezendő, Magyarország-Franciaország találkozót az M4 Sport élőben közvetíti!