Európa Liga

Az oddsok alapján temethetjük a Videotont

Közel ötszörös pénzt fizetne a Vidi továbbjutása a Bordeaux ellen. Utoljára hét éve sikerült hasonló csoda.

Kínkeserves 1-1-et játszott csütörtök este a Videoton az észt Nomme Kalju ellen, ezzel a magyar ezüstérmes 4-1-es összesítéssel jutott túl szerény képességű ellenfelén. Noha a fehérváriak játéka egészen pocsék és szégyenletes volt, a továbbjutás megvan, így legalább augusztusban még lesz olyan magyar csapat, amely érdekelt a nemzetközi kupasorozatokban. A Videoton következő ellenfele a francia Girondins Bordeaux lesz.

Fotó: girondins.com

A városról kellemes emlékeket őrizhet minden magyar, hiszen a 2016-os Európa-bajnokságon Magyarország a Matmut Atlantique-ban verte meg Ausztriát. A Girondins gárdájára is jó szívvel gondolhatunk vissza, mert bár a Dugarry és Pauleta fémjelezte gárda 6-4-es összesítéssel kiverte 2001-ben a Debrecent az UEFA Kupából, a magyarországi visszavágón közel voltak Kerekes Zsomborék az évszázados csodához.

És bizony most is valami hasonlóra lenne szüksége a Videotonnak, hiszen a Ligue 1 hatodik helyezettje teljesen más szintet képvisel, mint mondjuk a Nomme Kalju. A gárda legtöbbet érő játékosa a 20 éves brazil utánpótlás-válogatott, Malcom, de ismerősen csenghet Jaroslav Plasil, Jérémy Toulalan vagy Benoit Costil neve is.

Noha a  egyelőre még nem kínál szorzót a találkozóra, a nemzetközi bukmékerek számai alapján tudunk következtetni a várható esélyekre.

Nemzetközi bukméker szorzói
Bordeaux Döntetlen Videoton
1.30 5.70 11.50

Az oddsok alapján láthatjuk, a fehérváriaknak nincsen komoly esélyük a meglepetésre, a papírforma többgólos hazai sikert ígér az első találkozón.

A francia gárda továbbjutására 1.15-öt, a magyaréra pedig 4.70-et fizet az egyik cseh bukméker.

1984 óta egyébként mindössze egyszer sikerült magyar csapatnak franciát kiütnie európai kupából, 2010-ben a Győri ETO tizenegyesekkel legyőzte a Montpellier-t.

Hátha ez vár a Bordeaux-ra is...

Az első mérkőzésre jövő héten csütörtökön, 20:30-tól kerül sor, míg a visszavágót Felcsúton rendezik, augusztus 3-án, 19 órától.

[2567523] 2017-07-27 20:00:00 Bordeaux - Videotonx;