E-sport

Zárul a csoportok közötti kör, de a java még hátravan! - EU LCS 7. hét

  • Thanatos

A hetedik héten ismét bőségesen lesznek izgalmak, ezt jelzik a magas oddsok is. Íme Thanatos esélylatolgatása.

A League of Legends versenynaptára nyáron is rengeteg érdekességet tartogat számunkra, például az európai és észak-amerikai bajnokságokat. Hétről hétre próbálunk majd fogadási tippekkel szolgálni, kiemelvén 2-2 mérkőzést, amely külön figyelmet érdemel. Továbbá az összes ütközet végeredményét megpróbáljuk bejósolni a papírformára és a szakértői véleményre alapozva. Lássunk is hozzá!

EU LCS 7. Hét

Alap információk: 10 csapat küzd egymással 2 csoportba osztva. Minden mérkőzés BO3 szériában történik, tehát 2 győzelemig tart. Az alapszakasz 10 héten keresztül zajlik, amelyet követ a rájátszás, ahova az első 3-3 helyezett jut be.

Meccsnapok és kezdés a héten: Csütörtök 17:00, Péntek 17:00, Szombat 17:00 és Vasárnap 17:00

Jelenlegi állás: Ahogyan elhagytuk az alapszakasz felét és közeledünk a végéhez, egyre jobban növekszik az izgalmi faktor Európában. Külön érdekesség, hogy ismételten egy olyan frissítés jött ki a 7.14 képében, amely önmagában elég-vérnyomás növekedést okozhatna számunkra a héten. Ez persze csak egy kis szelete a dolgoknak, hiszen a bajnokság állása és a következő pár hét gondoskodik az igazi karfakaparásról. Kétségtelen, hogy a hátralévő 4 hét alatt még teljesen összekuszálódhat a tabella, ezért folyamatosan érdemes követni az eseményeket! Az A csoportban a FNC egyenlőre szinte behozhatatlan előnnyel rendelkezik, de még az ő pozíciójuk is változhat, ezért senki nem hibázhat! Mielőtt a két, végtelenül izgalmas kiemelt mérkőzéssel foglalkoznánk, érdemes ránézni a tabella jelenlegi állására:

Kiemelt mérkőzések:

H2K vs. G2 [Csütörtök ~20:00]

Két, meglehetősen erős csapat küzdelme érkezik rögtön az első napon, ráadásul mind a ketten szeretnének csoportjuk 1. helyén végezni, amihez ez a pont igenis kell. Nagyon kiélezett küzdelem, a közelmúlt alapján pedig mondhatjuk, hogy az H2K azért elég impozáns teljesítményt nyújtott, míg Európa Királya, a G2 Esports, eléggé halványan teljesít. Viszont úgy fest, hogy kezdenek magukhoz térni, hiszen a múlt héten a SPY ellen aratott fölényes és magabiztos küzdelem azt mutatta meg, hogy tudnak változtatni taktikát és az új frissítésekhez megfelelően adaptálódnak. Ez pedig a héten kulcsfontosságú lesz! Az H2K magabiztos, erős, viszont az igazán komoly csapatok ellen (FNC, UOL) eddig alulmaradtak. Én a G2 győzelmét jósolom, viszont meglepődnék, ha nem kerülne kihasználásra a széria mindhárom játéklehetősége, mert az H2K méltó ellenfele lehet a G2-nak.

Thanatos-tipp: H2K 1 - 2 G2

Oddsok a hetedik hétre
H2K: 2.10 G2 Esports: 1.66
ROCCAT 4.50 Unicorns of Love: 1.16
Misfits: 1.20 Mysterious Monkeys: 4.33
Ninjas In Pyjamas: 4.33 Splyce: 1.57
Fnatic: 1.66 Unicorns of Love: 2.10
G2 Esports: 1.08 Team Vitality: 7.00
Misfits: 1.53 Splyce: 2.37

FNC vs. UOL [Szombat ~20:00]

Hát mi más lehetne a hét egyik kiemelt mérkőzése, mint a két csoportelső küzdelme?! Gyakorlatilag a Summer Split eleje óta várom ezt az ütközetet. Általában, amikor két, ilyen szintű csapat találkozik, akkor ódákat lehet zengeni mind a két oldalról, majd reménykedni, hogy jó csapatnak szurkolunk. És akkor jön ez a csata. Azt nem tagadom, hogy bitang erős mind a FNC, mind az UOL, ám jelenleg egyikük sincsen a legjobb formájában. A FNC a Rift Rivals alkalmával nagyon szenvedett, onnan pedig az igazán nagy riválisai bőven kileshetik, hogy miként kell ellenük játszani. Az UOL pedig úgy izzad mostanában, legyen szó Rift Rivals vagy EU LCS-meccsekről, hogy saját márkás dezodort is kiadhatnának, akkora jó marketingjük lenne hozzá. Ettől még nem szabad egyiküket sem lebecsülni! Erős, tehetséges játékosokból álló csapatokról beszélünk, akik mostanában kicsit alulteljesítenek, de ez bőven lehet csak egy átmeneti állapot. Hihetetlen komoly ütközet lesz ez a mostani, ahol a FNC győzelme tűnik reálisabbnak, ám az UOL-nál ott lesz az előny, hogy az új patch-ben játszhatnak már egy éles mérkőzést, amely értékes tapasztalatokkal láthatja el őket. Popcorn, behűtött üdítők és akár jó társaság összeszedése magunk mellé: ennyi csak a dolgunk szombaton, a tövig lerágott körmök és az óriási, őrjítően izgalmas küzdelem már garantált!

Thanatos-tipp: FNC 2 – 1 UOL

Összefoglaló a hatodik hétről

Ha érdekel, hogy teljesítenek az E-sport tippek, látogasd meg fórumunkat!

Többi mérkőzésre tippek:

ROC vs. UOL [Csütörtök 17:00] 0 – 2

MSF vs. MM [Csütörtök ~20:00] 2 – 1

NiP vs. SPY [Szombat 17:00] 0 - 2

G2 vs. VIT [Szombat ~20:00] 2 – 0

MSF vs. SPY [Vasárnap 17:00] 2 - 1

Közvetítések:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.