Angol foci

Vicces, amikor Mourinho pityereg az átigazolási piac megőrülése miatt

  • MVB80

Négy játékost akart igazolni a MU, de csak három lesz belőle. Szegény José!

Nagyon felpörgött az átigazolási piac, csak úgy röpködnek a tízmillió eurós tételek, a Real például dörzsölheti a tenyerét, hogy 80 millió eurót kihúzott a Romelu Lukaku elmulasztása után mindenáron középcsatárra vadászó Chelsea-től Álvaro Moratáért.

Az átigazolásoknál kiindulópontnak számító Transfermarkt nevű oldal 40 millió euróra teszi a spanyol csatár árát, de megszokhattuk már, hogy az angol kluboknak semmi sem drága, elég arra gondolni, hogy a Manchester City 51 millióért vette meg a Tottenham jobbhátvédjét, Kyle Walkert.

Mint minden fontos témáról, José Mourinhónak erről is megvan a maga véleménye, amit azért úgy ízlelgessünk, hogy jó, ha tudjuk, hogy a Manchester United Lukakura 85, a Benficától érkező svéd védőre, Victor Lindelöfre 35 millió eurót fizetett ki.

Annyira nem kell komolyan venni, ha Mourinho panaszkodik

„Előzetesen azt mondtam, négy játékost szeretnék igazolni, de végül valószínűleg három lesz, mert nem könnyű érvényesülni az átigazolási piacon, néhány klub sajátosan értelmezi a dolgokat. Mi nem az a klub vagyunk, amelyből bármennyi pénzt ki lehet sajtolni, de az árak nem lepnek meg, mindig is azt mondtam, hogy nagyon erős pénzügyi háttere van az összes klubnak.

Korábban az volt a megszokott, hogy a csapatok klasszisokért fizettek ki nagy összegeket, de most már a jó játékosokért is hatalmas pénzeket adnak ki, pedig nagy a különbség egy klasszis és egy jó játékos között”

– magyarázta Mourinho, aki a panaszkodás ellenére tavaly is kicsengetett laza 105 millió eurót Paul Pogbára, ami azóta is világrekordnak számít.

A MU sokáig nagyon szerette volna megszerezni Moratát, miközben a Chelsea-t meg Lukakuval boronálták össze folyton, úgyhogy érdekes fordulat, hogy a spanyol végül Londonban kötött ki, míg a belga tank a MU-nál szaporíthatja a góljai számát.

„Nem érdekel, hogy mit csinál a Chelsea, komolyan. Azok után, ami a menedzser és Diego Costa között történt, teljesen világos, hogy csatárra volt szükségük. Nekünk is kellett egy támadó, és meg is szereztünk egy topjátékost, akinek elképesztő képességei vannak, és ezt a legmagasabb szinten, a bajnokság mellett a BL-meccseken bizonyíthatja” – dicsérte a portugál edző Lukakut.

A kérdés most már az, ki lesz a MU harmadik igazolása, pár napja már szinte tényként kezelte az angol és az olasz sajtó, hogy Ivan Perisic érkezik az Intertől, de az olaszok állítólag ragaszkodnak ahhoz, hogy a nem kevés pénz mellett még Anthony Martialt is kérik, ez pedig nem egy vonzó opció Mourinhóék számára.

A United magyar idő szerint péntek hajnalban lejátssza az idény első városi derbijét, a City elleni összecsapásra Houstonban kerül sor a Bajnokok Tornája keretében.

1x2    
Manchester United Döntetlen Manchester City
2.45 3.20 2.40