Európa Liga

Akkora csoda nincs, hogy a sógorok kiessenek - vagy mégis?

A csütörtöki nap egyik legérdekesebb mérkőzését a Mladost Podgorica és a Sturm Graz játssza egymással.

   
Mladost Podgorica Döntetlen Sturm Graz
5.25 3.80 1.55

Az Európa Liga-találkozók egyik legnagyobb meglepetését okozta a múlt héten a montenegrói Mladost Podgorica, amely 1-0-ra nyerni tudott a Sturm Graz vendégeként. A bukmékereknél ez 11-szeres szorzóval volt fogadható, amely nem csoda, hiszen az osztrákok keretének értéke közel háromszorosa a Podgoricának. Az előny azonban a kiscsapatnál van, így egy kifejezetten érdekes visszavágó vár ránk.

Túlzás lenne azt állítani, hogy ne lett volna rendkívül egyoldalú az első találkozó. A vendégek egy elképesztő ajándék büntetőből (a grazi védelemnek köszönhetően) szereztek vezetést a 2. percben, majd a maradék 88 minutumban összesen egyszer próbáltak kapura lőni. A pálya felborult, ám hiába a 21 próbálkozás, Zulechnerék csak lesgólig jutottak, és a hat perc hosszabbítás is kevés volt az állást kiegyenlíteni.

Az igen paprikás első mérkőzés után azonban még így is a Graz számít a párharc esélyesének, amely az oddsokban is megmutatkozik.

Fotó: backpagepix

A két csapat rutinját nehéz lenne összehasonlítani, a Podgoricáról leginkább nekünk, magyaroknak lehetnek rossz emlékeink, hiszen 2013-ban elintézte a Videotont története első fellépésén. Azóta mindössze három megnyert párharccal büszkélkedhetnek és hazai pályán hét mérkőzésen úgy 2-2-3 a mérlegük, hogy a bolgár Ludogorec három, az albán Kukesi négy gólt szerzett a montenegrói fővárosban.

Persze ha statisztikákat böngészgetünk, a graziaknak is van okuk aggódni, az utolsó 13 európai kupameccsükből csupán egyet nyertek meg idegenben.

Mindazonáltal a     által kínált 1.60-as odds nagyon korrektnek tűnik a vendégek továbbjutására, hiszen nehéz elképzelni, hogy még egyszer ekkora csődöt mondjon az osztrákok támadójátéka és ilyen szerencséjük legyen a Mladostnak. Ha kétszer betalálnak a Sturm játékosai, már lezártnak tekinthetjük a párharcot. Ráadásul a legtöbb külföldi fogadóiroda nem is kínál oddsot a továbbjutásra, míg a magyar állami bukméker igen, így mindenképpen jó befektetés a tippet a   -n megjátszani.

hatharom.com
Sturm Graz jut tovább
@1.60
[2528243] 2017-07-20 20:30:00 Mladost Podgorica - Sturm Grazx;