Európa Liga

A tisztes helytállásnál több már csoda lenne a Fradi részéről

A továbbjutáshoz minimum három góllal kell nyernie a magyar kupagyőztesnek a dán Midtjylland otthonában.

Lehetetlen küldetésre vállalkozva utazott el a Ferencváros Dániába, a magyar gárdának 4-2-es hátrányt kell ledolgoznia Korcsmár Zsolt csapata ellen. Noha a zöld-fehérek játéka 45 percig álomszerű volt a Groupama Arénában, Koch kiállítását követően teljesen összezuhant Thomas Doll gárdája és úgy tűnik, a visszavágó már csak formalitás lesz.

   
Midtjylland Döntetlen Ferencváros
1.55 3.90 4.65

Hétvégén mindkét fél gárda fellépett, a dánok kissé tartalékosan, de nagyon sima vereséget szenvedtek a Bröndby ellen, míg a Fradi a Puskás Akadémia ellen játszott csalódást keltő 1-1-et. A zöld-fehérek előtt tehát adott a példa, csupán a Bröndby receptjét kellene ellesniük.

2001 óta a Midtjylland négyszer is úgy kapott ki hazai pályán az európai kupákban, amely most a Fradi továbbjutását jelentené. A Sporting, az Anderlecht és a Young Boys 3-0-ra, a Napoli 4-1-re tudott nyerni Herningben.

"Hangsúlyoztam a csapatomnak, hogy merjük játszani csütörtökön a saját játékunkat" – mondta a dániai gyakorlás után német vezetőedző. "Keményen kell küzdenünk, határozottnak kell lennünk a párharcokban; ez többször hiányzott az első meccsen. A támadójátékunkban benne van a gól. Látni akarom a dánok reakcióját, amikor mi szerezzük az első találatot. A hétvégén 4-0-ra kikaptak a Bröndbytől, ez az ütés még bennük lehet. Jó hangulatú mérkőzésre számítok, és egy végsőkig küzdő Ferencvárosra" - nyilatkozta Thomas Doll a fradi.hu-nak.

A szakvezetőnek azonban akadnak problémái, hiszen a kiállított Julian Koch mellett Botka Endre sem léphet pályára Herningben. Ám ennek ellenére Dibusz Dénes is bátor játékot remél a csapattól: "Nincs veszíteni- vagy félnivalónk, ennek megfelelő hozzáállással kell kimenni a pályára. A hazai első félidőből tudunk erőt meríteni. Reméljük, hogy most is jól kezdünk, és meg tudjuk mutatni, mire vagyunk képesek, le akarjuk győzni a Midtjyllandot."

A Ferencváros 1998 óta egyszer, a máltai Birkirkara ellen ért el olyan eredményt idegenbeli kupameccsen, amely most elég lenne a sikerhez.

A kisebb pánikhangulat nem is volt véletlen a Ferencváros stábjában, hiszen Botka és Koch mellett Hajnal, Otigba, Böde, Leandro, Varga Roland és Priskin sincs tökéletes állapotban, így jelenleg úgy tűnik, hogy szükségmegoldásként Gera Zoltán játszik majd középső védőt.

A Ferencváros várható kezdőcsapata
Dibusz - Lovrencsics G., Batik, Gera, Csernik - Bőle, Gorriarán, Moutari - Rui Pedro - Priskin, Lovrencsics B.
Forrás: NSO

Felesleges hiú ábrándokat kergetni, a magyar csapatnak sajnos nincs valós esélye a továbbjutásra, de okozhatnak kellemetlen perceket a dánoknak. Poulsenéken már az első meccs utolsó perceiben is kicsit azt érezte az ember, hogy tudják, megvan a továbbjutás, így ha a Fradi hasonló nagy elánnal és lelkesedéssel kezdi majd a dániai 90 percet is, mint itthon, 1-2 gyors csapással akár izgalmassá is teheti a visszavágót.

Mi nagyon érdekes, izgalmas, helyzetekkel dúsított, jó meccset várunk, Thomas Dollból kinézzük, hogy úgy küldi fel a csapatát, hogy bátor, vakmerő támadójátékra biztatja őket, míg Jess Thorup fiaitól sem számíthatunk majd 10 emberes védekezésre. Így az első találkozóhoz hasonlóan mi most is sok gólt várunk.

hatharom.com
Mindkét csapat szerez gólt
@1.55
[2528237] 2017-07-20 19:00:00 FC Midtjylland - Ferencvárosx;
2017-07-20;73