Vizes vb 2017

A negyeddöntő a tét a magyar válogatott számára

Na, meg a legesélyesebbnek taksált amerikai válogatott elkerülése a rájátszásban. Jön a magyar-holland csoportrangadó!

A csoport első helye a tét Bíró Attila lányai számára csütörtökön. - Fotó: Madar Dávid - waterpolo.hu

Második mérkőzését is simán nyerte a magyar női vízilabda-válogatott a hazai rendezésű világbajnokságon, a szenvedő fél ezúttal Franciaország volt. Bíró Attila lányai még látványosabban és jobban játszottak kedden, mint tették azt vasárnap, így pedig egy híján húszgólos (24-5) sikert arattak.

1x2    
Magyarország Döntetlen Hollandia
1.95 5.80 2.25

„Önbizalomszerzésnek nagyon jó volt ez a meccs, lazán, könnyedén játszottunk. A japánok elleni mérkőzéssel nem voltunk annyira elégedettek, de a franciák ellen azt csináltuk, amit megbeszéltünk. Mindenki élvezte a játékot, szerintem kintről is így lehetett érezni. A hollandok ellen kemény lesz a meccs, verekedős, tépős, harapós küzdelem. Nem fogják könnyen adni magukat, de nekünk azt a meccset mindenképpen meg kell nyerni" - nyilatkozta Bujka Barbara a waterpolo.hu-nak.

Ahogy a válogatott kiválósága is említette, csütörtökön jön a csoport rangadója, az eddigi legnehezebb meccs, avagy a hollandok elleni sorsdöntő csata. A vb lebonyolítási rendszerének köszönhetően a csoportelső automatikusan a negyeddöntőben találja magát, ráadásul a sorsolásnak köszönhetően még az a bónusz is kijár az elsőnek, hogy a legerősebbnek taksált amerikai válogatottal maximum a döntőben találkozhat.

Fontos lenne tehát számunkra, hogy megkaparintsuk az első helyet, amihez vélhetően győznünk kell, hiszen a FINA-szabályok szerint két csapat pontegyenlősége esetén a csoportelsőségről az dönt, hogy melyikük ért el jobb eredményt a csoportharmadik ellen. Papírforma szerint a japánok legyőzik a franciákat, legalább is nem kapnak ki, így pedig megszerzik a harmadik helyet, s mivel a hollandok eggyel több találattal verték meg az ázsiai gárdát, így számunkra csak a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény csütörtökön.

Amire mutatkozik esély, hiszen a felek legutóbbi három tétmeccsét egyaránt a magyarok nyerték, legutóbb júniusban, a Világliga Szuperdöntőjének negyeddöntőjében találkoztak a válogatottak, és akkor 8-7 arányban Bujkáék bizonyultak jobbnak. A 2016-os Európa-bajnokság döntőjében is mi örülhettünk, viszont a 2014-es, budapesti Eb első csoportmeccsén a hollandok tudtak nyerni.

A magyar női válogatott vb-csapata:
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros).
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (Berkeley Egyetem, amerikai), Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra (UVSE), Csabai Dóra (UVSE), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley Egyetem, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), TakácsOrsolya (BVSC), Tóth Ildikó (UVSE).

Roppant szoros, idegőrlő meccsre van kilátás, mindez pedig az oddsokon is meglátszik, hiszen hiába játszik hazai pályán a magyar válogatott, még a   szerint is csak egy hajszálnyival esélyesebbek a Bíró-lányok. Az állami iroda ugyanis háromesélyben 1.95-szörös pénzt kínál a mieink győzelmére, míg a hollandokéra 2.25-szöröst. Hendikep határt ezúttal nem állapított meg az bukmékerek, a gólok számának határát viszont 17,5-re lőtte be az iroda.

A csütörtökön, 20:10-kor rendezendő Magyarország-Hollandia találkozót az M4 Sport élőben közvetíti!