Bajnokok Ligája

Hiába a két rúgott gól, elmaradt a Honvéd-bravúr

A Bajnokok Ligája selejtezőjének visszavágóján a Budapest Honvéd 3-2-es vereséget szenvedett hazai pályán a Hapoel Beer-Shevától, így 5-3-as összesítéssel alulmaradt az izraeli bajnokkal szemben és búcsúzott a nemzetközi kupáktól.

Az izraeli bajnok, amely az előző idényben a legjobb 32 közé menetelt az Európa Ligában, az első perben magához ragadta a kezdeményezést. A játék képe alapján csak idő kérdése volt, mikor jut előnyhöz, mert játékosai minden párharcban felülkerekedtek. Az első ziccernél Gróf Dávid még bravúrral menteni tudott, másodjára a kapufa segítette ki, de a kipattanót a nigériai John Ogu már a hálóba lőtte.

Fotó: Hapoel Beer-Sheva

Mivel öt percen belül a Hapoel ismét betalált, eldőlt a továbbjutás, mert innentől a Honvédnak már négy gólt kellett volna szereznie, hogy megfordítsa a párharcot. Biztos előnyük tudatában a szünetig már a vendégek sem erőltették annyira a támadásokat, ennek köszönhetően kiegyenlítetté vált a játék és az - addig az izraeliek által diktált - iram is visszaesett.

A Honvéd felbátorodott, ahogy kiszabadult a szorításból, a 37. percben először találta el a kaput, de rögtön utána Kabangu került helyzetbe, majd Nagy Gergő lőtt kapufát, végül Lanzafame tizenegyesből szépített a szünet előtt.

Fotó: MTI

  A lényegi kérdések eldőlése után kissé elcsendesedett az a 200 izraeli szurkoló, aki bejutott a zárt kapus meccsre, ekkortól behallatszott a kerítésen kívül rekedt hazai drukkerek folyamatos szurkolása, egyúttal a pályára is beszállt a kint meggyújtott pirotechnikai eszközök füstje.

A folytatásban sem erőltette már a támadásokat a vendégcsapat, csak arra ügyelt, hogy zártan, biztonságosan védekezzen. Ezt - az első félidő végével ellentétben - sokáig sikerrel tette, így a meccs unalmas mezőnyjátékká szelídült, amelyet Baráth szép, ollózós gólja tört meg. A hajrában az izraeliek újra betaláltak, így a Honvédnak nem sikerült elkerülnie a kettős vereséget.

Budapest Honvéd - Hapoel Beer-Seva (izraeli) 2-3 (1-2)
Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Bozsik Stadion, 200 néző, v.: Davide Massa (olasz)
Továbbjutott: a Hapoel Beer-Seva kettős győzelemmel, 5-3-as összesítéssel.
gólszerzők: Lanzafame (45+2., 11-esből), Baráth (76.), illetve Ogu (12.), Nwakaeme (16., 84.)
sárga lap: Nagy G. (26.), Laczkó (69.), Bobál D. (72.), Baráth (90.)
Budapest Honvéd:Gróf - Laczkó (Tömösvári, 74.), Kamber, Bobál D., Baráth - Pölöskei (Kabangu, 34.), Nagy G., Lovric, Gazdag - Lanzafame, Eppel
Hapoel Beer-Seva: Haimov - Bitton, Vítor, Tzedek, Korhut (Ohayon, 56.) - Einbinder, Ogu, Ohana - Melikson, Sahar (Barda, 36.; Ghadir, 63.), Nwakaeme
2017-07-19;42
[2528038] 2017-07-19 21:15:00 Honvéd - Hapoel Beer Shevax;

Kattints a képre!