Nemzetközi foci

Durva összeesküvés-elmélet vezeti Contét az AC Milan kispadjára

  • varin

A Chelsea olasz mestere állítólag Milánóba is elküldte a kívánságlistáját.

Zajlik az élet ezekben a napokban Milánóban, a klub soha nem látott átigazolási hullámot indított el a kínai befektetőknek köszönhetően. A lassan tucatnyi érkező esetében kérdéses, mennyire tud majd beilleszkedni a csapatba, Vincenzo Montella pedig még nem biztos, hogy rendelkezik megfelelő edzői rutinnal ahhoz, hogy ezt a feladatot ellássa. De egy igen vakmerő összeesküvés-elmélet szerint az AC Milan átigazolás listáját még csak nem is Montella vagy a kínaiak találták ki, hanem Antonio Conte.

A konteót egy Chelsea-szurkoló publikálta egy angol fórumra, ahol megnevezte azokat a játékosokat, akiket az elmúlt hónapokban szóba hoztak a Chelsea-vel, ám végül a Milan szerződtette őket. A lista szerint Bonuccit, Silvát, Contit, Calhanoglut, Musacchiót, Ricardo Rodríguezt, Bigliát és Kessiét is kinézte magának Conte, ám végül Milánóba igazoltak, míg a nevek között ott találjuk még azt a Renato Sanchest, aki bármikor megállapodhat a Milannal és azt az Álvaro Moratát, aki viszont szerda este a Chelsea-hez igazolt.

Fotó: thesedend

Majd végül következik a kegyelemdöfés, az okok magyarázata és a nagy megoldás: Antonio Conte az átigazolási listáját nem csak a Chelsea vezetőségének, hanem Milánóba is elküldte, felkészülve arra, hogy ő pótolja majd Montellát a kispadon.

Az igencsak bátor elképzelésben nem egyszerű hinni, hacsak arra nem alapozunk, hogy egy újjáépített csapat, tele sztárjátékosokkal, talán tapasztaltabb, jobb edzőt érdemel, mint Montella, Conte pedig képes lehet összegyúrni a sok jó futballistát egy gárdává. Fórumozói vélemények látnak fantáziát az összeesküvésben, többen úgy hiszik, Conte így áll majd bosszút a Juventus vezetőségén, akivel haragban vált el az olasz tréner.

Fotó: SuperNews

Természetesen az érveknél jóval több hibaüzenetet dob fel a rendszer Conte hűtlensége kapcsán, kezdve azzal, hogy a 47 éves mester éppen szerdán hosszabbította meg két évvel a 2019-ig lejáró szerződését. Emellett pedig az is érdekes lehet, hogy ha a bevásárló listáját elküldte Abramovicsnak és Milánóba is, akkor miért mindenkit a Rossoneri szerződtetett, a Kékekhez hogyan nem került senki sem.

Viszont ha a Milan tényleg gyengén kezdi a szezont és Montella menesztése után valahogy elcsábítják Contét Angliából, a "frendz" nicknévre hallgató fórumozót bizonyosan királlyá koronázzák valahol.

Melyik csapat nyeri a Premier League-et?
   
Manchester City 2.85
Manchester United 4.30
Chelsea 4.45
Tottenham 9.75
Arsenal 12.25
Liverpool 12.50