Vizes vb 2017

Az első hely a tét Nagy Viktorék számára

Szerdán az olaszok ellen játszik férfi vízilabda-válogatottunk, a mérkőzés tétje pedig a B csoport első helye.

Nagy Viktorékra szerdán az olaszok várnak.

A női válogatottunkhoz hasonlóan a férfiak is fölényes győzelemmel mutatkoztak be a hazai rendezésű világbajnokságon, hiszen a nyitónapon 10 góllal (!), 13-3-ra győzték le Ausztrália legjobbjait. Szerdán viszont már komolyabb erőpróba vár Märcz Tamás fiaira, akik az olaszok ellen szállnak medencébe, a mérkőzés tétje pedig a B csoport első helye lesz.

1x2    
Magyarország Döntetlen Olaszország
1.45 7.70 3.20

Olaszország ellen bő egy éve játszottunk tétmérkőzésen, méghozzá Triesztben, olimpiai selejtező keretén belül, akkor 10-8-ra nyertek Nagy Viktorék, de az a meccs nem osztott, nem szorzott, hiszen mindkét válogatott kvalifikálta magát a 2016-os ötkarikás játékokra. Azt megelőzően viszont fájdalmas vereséget szenvedtünk, hiszen a kazanyi, 2015-ös világbajnokságon a negyeddöntőben az olaszok voltak jobbak egy találattal.

Eljött tehát a visszavágás ideje, amire jó esélyünk van hazai pályán, ráadásul az olaszoknál egy igen komoly járvány tört ki, aminek köszönhetően Valentino Gallo, Alessandro Velotto és Marco Del Lungo is kikerült a keretből, helyükre például a válogatottól visszavonuló klasszis, Stefano Tempesti, Andrea Fondelli és Cristiano Mirachi került be.

Természetesen egytől egyig jó játékosok mind a hárman, de pár nappal a vb-rajtja előtt ez nem volt túl szerencsés. Mindez pedig meglátszott az olaszok első meccsén, a franciák ellen, hiszen igaz, hogy nyerni tudtak kilenc találattal (18-9), de azért az mégis csak beszédes, hogy kilenc gólt kaptak egy gyengécske válogatottól.

"Még, ha az első negyedben nem is tudtuk magunk felé billenteni a meccset, egy percig sem aggódtam, mert éreztem, hogy a védőfalunk nagyon kemény, az a fajta játék pedig, amit játszottak nem okoz gondot. Örülök, hogy sok játékos lőtt gólt az ausztráloknak, továbbá, hogy lendületes volt a játék, amit kifejezetten jól olvastunk. Kezdésnek nagyon jó volt, a folytatás biztos, hogy sokkal nehezebb lesz" - kezdte mondandóját Märcz Tamás a vlv.hu-nak, majd kitért a szerdai mérkőzésre is.

"Az olasz csapatnál mint tudjuk, vírusos megbetegedés miatt három játékost is cseréltek. Egy pillanatig sem gondolom, hogy gyengülés lenne a keretükben. Mirarchi és Fondelli szerintem nagyon meghatározó, a Világligán is ott voltak, nagyon jó játékosok, jól teljesítettek és úgy maradtak volna ki. Tempestiről pedig nem kell beszélni, nem tudjuk, hogy honnan érkezik, milyen edzettségi állapotból, de személyesen jól ismerem, bármikor tud extra teljesítményt nyújtani."

A magyar férfi válogatott vb-csapata:
Kapusok: Decker Attila, Nagy Viktor.
Mezőnyjátékosok: Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő.

Az biztos, hogy ha a védekezésünk és a kapusteljesítményünk olyan lesz, mint amilyen a nyitómeccsen volt, akkor nem lehet gond. Vélhetően ennek, illetve a hazai pályának is köszönhető, hogy a  szerint a Märcz-csapat az esélyesebb szerdán, hiszen háromesélyben 1.45-szörös oddson fogadhatunk a mieinkre, míg az olaszok sikere bő háromszoros pénzt érne. Az állami irodánál 1,5 gólos favoritnak számítanak Nagy Viktorék, a gólok számának határát pedig 17,5-re lőtték be a bukmékerek.

A szerdán 20.10-kor rendezendő, Magyarország-Olaszország találkozót az M4 Sport élőben közvetíti!