Tenisz

Wimbledon bajnokai New York favoritjai

  • varin

A férfiaknál egyértelmű Federer esélyessége, a hölgyeknél azonban ismét teljes a káosz.

Még csak néhány napja ért véget a 2017-es wimbledoni tenisztorna, de máris érdemes lehet nézegetni a közelgő US Open szorzóit. A fogadóirodák mind az uraknál, mind a hölgyeknél címvédést várnak, ám amíg a férfiaknál a nagy négyes után hatalmas szakadék tátong, addig a hölgyeknél ismételten a "bárki nyerhet" elv látszik érvényesülni.

Fotó: Rediff.com

Mint az az oddsokból látszódik, Wimbledon királya, Roger Federer esélye a legjobb New Yorkban, ám a svájci géniusz kilenc éve nem tudott diadalmaskodni Flushing Meadowsban. A két évvel ezelőtti győztes Djokovicsra, a 2013-as bajnokra, Rafa Nadalra és az egy évvel azelőtti elsőre, Andy Murray-re is ötszörös a szorzó, míg a címvédő Stan Wawrinka követi a nagy kvartettet. Az utolsó, négyesen kívüli győztesre, a wimbledoni döntős Cilicre 15-szörös az odds.

A nőknél már lényegesen nehezebb dolgunk van, hiszen a hatszoros bajnok Serena Williams anyai öröm elé néz, a címvédő Angelique Kerber nincs különösebben jó formában, míg a két évvel ezelőtti győztes Flavia Pennetta már visszavonult.

A bukiknál így a Wimbledonban szenzációsan játszó és remekül adogató Garbine Muguruza a favorit, ám ő New Yorkban még a harmadik kört sem élte meg egyszer sem. Mögötte az első GS-sikerére hajtó Karolina Pliskovát és a hosszú szünet után visszatérő Azarenka-Sarapova duót találjuk.

A US Open augusztus 28-án kezdődik, Babos Tímea és Fucsovics Márton révén két főtáblásunk biztosan lesz. A  egyelőre nem kínál oddsot a végső győztesekre.

Odds a US Open végső győzteseire
Nők Férfiak
Garbine Muguruza 7.00 Roger Federer 3.25
Karolina Pliskova 7.50 Novak Djokovics 5.00
Victoria Azarenka 8.00 Andy Murray 5.00
Maria Sarapova 8.00 Rafa Nadal 5.00
Angelique Kerber 9.00 Stan Wawrinka 13.00
Simona Halep 9.00 Marin Cilic 15.00