Vizes vb 2017

Újabb könnyed siker előtt a Bíró-lányok

A magyar női vízilabda-válogatott kedden Franciaországgal méri össze tudását a vizes vb-n.

Kedden újabb könnyed siker várható a magyar női vízilabda-válogatottól. - Fotó: Madar Dávid - waterpolo.hu

Parádésan mutatkozott be a 2017-es vizes világbajnokságon a magyar női vízilabda-válogatott, hiszen vasárnap este 20-11 arányban győzte le Japán együttest. A támadójátékkal tehát nincs gond, a védekezésen ugyan van még mit csiszolni, de kezdésnek abszolút nem volt ez rossz.

1x2    
Magyarország Döntetlen Franciaország
- 15.00 14.00

"A támadójáték jól ment, ezt mutatja a húsz lőtt gól is, s egy emberelőnnyel tudtuk lehozni a meccset, így az emberfórokat kevésbé tudtuk gyakorolni" - mondta Bíró Attila a waterpolohu-nak, aki azért az egy kapott emberelőnynél többre számított, még ha így is megoldotta a csapat a feladatot. "A hat a hat elleni és az emberhátrányos védekezésen is lehet még javítani. Teljesen mindegy, hogy a francia, vagy a holland válogatott az ellenfél, több támadást kell kivédekezni, blokkolni, vagy a kapusoknak többet hozzátenni. Ez a japán csapat másnak nem fog tizenegy gólt lőni - maximum később az alsóházban -, viszont húszat sem lőnek majd sokan nekik. Picit sok a tizenegy kapott gól, brazil futballra hasonlított a meccs, sok gólt lőttünk és sokat is kaptunk.” 

Kedden hasonlóan könnyed mérkőzésre lehet számítani magyar szemszögből, hiszen a franciák sem képviselnek nagy játékerőt, a nyitónapon például 17-2-re kaptak ki a hollandoktól. Ráadásul ellenünk sem szoktak remekelni, a 2015 év eleje óta lejátszott tétmérkőzéseket rendre Bujka Barbaráék nyerték, nem is akárhogy, hiszen átlagban tíz találattal mindig jobbak voltunk, a legszűkebb siker négy-, a legnagyobb pedig tizenöt gólos volt.

A magyar női válogatott vb-csapata:
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros).
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (Berkeley Egyetem, amerikai), Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra (UVSE), Csabai Dóra (UVSE), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley Egyetem, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), TakácsOrsolya (BVSC), Tóth Ildikó (UVSE).

Ami a keddi meccs esélyeit illeti, a nyitónap történései miatt a     oddsot sem kínál a mieinkre háromesélyben a mérkőzésre, annyira biztosak a magyar csapat sikerében. A magyar állami irodánál Bíró Attila lányai 11,5 gólos favoritnak számítanak, míg a bukik a gólok számának határát 22,5-re lőtték be.

A kedden 20:10-kor rendezendő, Magyarország-Franciaország találkozót az M4 Sport élőben közvetíti!