Bajnokok Ligája

Ronaldóék miatt szív a macedón bajnok

Aprócska előnyből várja a visszavágót a Szkopje a sokkal esélyesebb svéd bajnok ellen. De semleges pályán!

Fotó: sportal.se

Kedden este folytatódnak a Bajnokok Ligája 2. fordulójának küzdelmei, ma és holnap a visszavágókra kerül sor. Az első mérkőzések egyik legnagyobb meglepetését talán a macedón Vardar Szkopje aratta, amely a svéd bajnok Malmö otthonában tudott 1-1-es döntetlen elérni, vagyis jelenleg továbbjutásra áll. Hogy hazai pályán meg tudja-e őrizni előnyét a Szkopje az jó kérdés, mindenesetre mellettük és ellenük is több érv szól.

   
Vardar Skopje Döntetlen FF Malmö
4.55 3.35 1.70

Nem lehetnek azonban valami boldogok az FK szurkolói, hiszen otthonuktól 120 kilométerre, Strumicában kénytelenek fogadni a skandinávokat. Ennek az az oka, hogy három hét múlva rendezik az Európai Szuperkupa fináléját és az UEFA nem engedi, hogy addig mérkőzést rendezzenek otthon.

Az elmúlt időszakban még Szkopjéban sem muzsikált jól a Vardar, európai kupameccset utoljára az Intertotó-kupában tudott nyerni hazai pályán, az elmúlt négy esztendőben pedig, noha a bajnoki címek jöttek, mindig kiesett már az első alkalommal.

A macedónok sorsolása ugyanakkor mindig igen mostoha volt, hiszen a BATE Boriszov, a Steaua Bukarest, az APOEL Nicosia és a Dinamo Zágráb sem könnyen verhető ellenfél, mindenesetre az oda-visszavágós párharcok nyolc mérkőzésén csupán három döntetlenre és hét rúgott gólra futotta.

És ha ehhez még hozzávesszük azt is, hogy Malmőben 28-4-es kapura lövési arányt jegyeztek fel a statisztikusok és a vendégek egyetlen kaput eltaláló kísérletükből szereztek gólt, máris megérthetjük, miért toronymagas favoritok a svédek idegenben is.

A mérkőzés góljai

Ám ott van a hazaiaknak egy titkos fegyverük, amellyel meg kell majd küzdenie a skandinávoknak, ez pedig az időjárás. Ezekben az órákban 30 fok felett van a hőmérséklet Strumicában, márpedig a vendégek keretében csak ritka vendég a nem skandináv játékos.

Azonban a malmőiek már játékban vannak, az Allsvenskant magabiztos fölénnyel vezetik, a góllövéssel pedig nagyon ritkán akad csak problémájuk. Összességében nehéz megjósolni, milyen találkozó is vár ránk, simán benne van a pakliban, hogy a vendégek megszórják a Szkopjét, de az is, hogy a melegben megizzadnak a kiscsapat ellen.

Mi inkább a bátor tippet javasoljuk, visszanézve ugyanis a Malmö korábbi eredményeit, idegenben még a Szkopjénál gyengébb csapatok ellen is csak nagyon nehezen sikerült nyerniük. A macedónoktól nem várható látványos támadó futball, ám ha sikerül végigvinniük egy kontrát, akár még a továbbjutás is meglehet számukra.

[2528040] 2017-07-18 18:00:00 FK Vardar Skopje - Malmo FFx;
2017-07-18;42
2017-07-19;42