Olasz foci

Cassanót most már tényleg nehéz komolyan venni

  • MVB80

Előbb visszavonult, majd aztán a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy mégsem. Ki tudja, lesz-e még újabb fordulat.

Az olasz nyelvben külön szó született Antonio Cassano pályán bemutatott hisztijei után, a cassanata kifejezést Fabio Capello alkotta meg, akinek a Románál és a Real Madridnál is kijutott az egyébként zseniális képességekkel megáldott játékos agymenéseiből.

Cassano jó időre kivonta magát a forgalomból, de múlt héten végre pozitív hírrel keltett feltűnést, miután kiderült, hogy a Serie A-ba visszajutó Hellas Veronához igazolt, ahol össze is állt a CPC, mivel Giampaolo Pazzini és Alessio Cerci lettek a játszótársai.

Hihetetlen fazon

Ám Cassano megint meg tudott lepni mindenkit, mivel alig nyolc nappal a visszatérése után bejelentette, ennyi volt, abbahagyja a futballt. A hivatalos indoklás szerint nem bírta a családja nélkül, ezért döntött úgy, hogy sarokba vágja a stoplis csukát. Pedig a Verona mindkét felkészülési meccsen pályára lépett, és a hosszú kihagyás ellenére kifejezetten jól mozgott.

De ezzel még nem volt vége a meglepetéseknek, mert a délutáni sajtótájékoztatóján azt mondta, a visszavonulás csak egy spontán gondolat volt, amit a fáradtság hozott elő belőle.

„Azt választottam, hogy folytatom a futballt, csak volt egy gyenge pillanatom. Gyakran hallgatok az ösztöneimre, de most az eszemmel döntöttem, és szeretnék köszönetet mondani a feleségemnek, valamint az edzőmnek és a Verona vezetőinek. Meg akarom nyerni ezt a meccset, és egy nagyszerű szezont szeretnék produkálni a csapattal. Másfél évet töltöttem futball nélkül, és a család nélkül nagyon nehéz volt visszaszokni az edzőtáborba. Rosszul döntöttem, de már a helyes útra léptem, és úgy érzem, még mindig segíteni tudok a csapatnak” – mondta a 35 éves csatár.

Cassano karrierje tökéletes példa arra, hogyan tudja valaki eltékozolni az istenadta tehetségét.

A Bariban született fenegyerek 17 évesen már bemutatkozott a Serie A-ban, aztán megfordult a Románál, a Real Madridnál, a Sampdoriánál, a Milannál, az Internél, valamint a Parmánál is. Saját bevallása szerint az volt élete legrosszabb döntése, hogy a Romát, és nagy barátját, egyben mentorát, Francesco Tottit, elhagyva a Realhoz igazolt.

Hatalmas érzéke volt ahhoz, hogy a klubokat, ahol korrektül bántak vele, megbántsa, összeveszett a Samp korábbi elnökével, Riccardo Garronéval, akire pedig úgy tekintett, mintha az apja lenne, de a Milan-drukkereknek sem esett túl jó, mikor elment az Interbe, és nekiállt verni a mellkasát, hogy ő mindig is a kék-feketékért rajongott. Miközben a Milan mindent megtett, hogy a 2011 októberében elszenvedett stroke-ja után minél hamarabb visszatérhessen.

4:55-nél érdemes megnézni, milyen visszafogottan ünnepel egy Inter-drukker, ha kedvenc csapata ellen szerez gólt: 

Most adott magának még egy esélyt, mi pedig kíváncsian várjuk, mire megy a 39-szeres válogatott, akit tényleg nehéz komolyan venni, de a Veronát még így is simán benntarthatja.

A Serie A-val kapcsolatban még nincsenek oddsok a  -n, de a Szuperkupa-döntőre már lehet fogadni.

1x2    
Juventus Döntetlen Lazio
1.75 3.50 4.50