NB I

Könnyed siker előtt a Videoton

Az észt bronzérmes után az újonc Balmazújváros sem jelenthet gondot a székesfehérvári alakulatnak.

Könnyed siker előtt a Videoton. - Fotó: vidi.hu

Idei negyedik tétmérkőzésére készül vasárnap a Videoton együttese, ám ezúttal nem az Európa Ligában, hanem az NB I-ben lép pályára a csapat. A piros-kék alakulat az EL-ben a máltai Balzant legyőzte, majd döntetlent játszott vele, míg csütörtökön 3-0-ra nyert az észt Kalju otthonában, így vélhetően továbbjut a következő körbe, ahol a Bordeaux együttesével találkozhat majd. A hétvégén ugyanakkor a hazai pontvadászatban van jelenése a székesfehérváriaknak, ahol az újonc Balmazújváros együttesét fogadják a Pancho Arénában.

A Vidi tehát játékban van, s mivel jelentős változás nem történt a csapatnál - kivéve az edzőváltás -, vagyis ezúttal az állandóság mellett tették le a voksukat a klub vezetői, így a bajnokság egyik legnagyobb favoritját tisztelhetjük Marko Nikolics együttesében. Mindez pedig azt jelenti, hogy kötelező győzelem előtt áll a csapat vasárnap, főleg úgy, hogy megnyugtató előnyt szerzett a csütörtöki, EL-visszavágóra a piros-kék együttes, így vélhetően a legjobb csapatával lép pályára a Vidi.

1X2 -   
Videoton Döntetlen Balmazújváros
1.25

5.50

10.00

A Balmazújváros együttese története első élvonalbeli szereplését kezdi meg a hétvégén, s a fentebb elhangzottakat elnézve nem lesz egyszerű dolga a sárga-feketéknek, ha "pontosan" szeretnének bemutatkozni. Noha az újonc egyértelműen erősödött a nyáron, hiszen többnyire rutinos futballisták - Nemanja Andrics, Bacsana Arabuli, Ante Batarelo, Jura Habovda, Haris Attila - érkeztek a klubhoz, még így is a leggyengébb kerettel vág neki az NB I-nek.

A vendégeknél egyébiránt edzőváltás történt a holt szezonban, a sikeredző, Feczkó Tamás helyét Horváth Ferenc vette át. Horváthtal viszonylag jól szerepeltek a balmazújvárosiak a felkészülési meccseiken, a bajnok Honvéd otthonában például úgy játszottak döntetlent, hogy 2-0-ra is vezettek.

Ami a sportfogadás részét illeti a mérkőzésnek, a vasárnapi meccs egyértelmű esélyese a Vidi, a     a hazaiakra mindössze 1.25-szörös pénzt kínál, míg a vendégek pontszerzése közel négyszeres oddson fogadható. Utóbbira, az előjelek alapján, nem igazán mutatkozik esély, bár nem árt megjegyezni, hogy Horváth Ferenc az előző szezonban a majdnem kieső Diósgyőrrel kétszer is megtréfálta a fehérváriakat, először pont a nyitófordulóban...

[2538887] 2017-07-16 17:00:00 Videoton - Balmazújvárosx;