Nemzetközi foci

Egy álomtizenegy, ahol Messi még a tartalékok között sincs

  • varin

A világ legdrágább kezdőcsapata több mint 669 millió fontot ér. Zidane és Buffon is csak a padon.

Hamarosan hivatalossá válik, hogy Kyle Walker a Manchester Citynél folytatja pályafutását, amellyel ő lesz hirtelen a világ legdrágább védője. A címet azonban nem egyedül bitorolja majd, hiszen korábban David Luízért és John Stonesért is ennyit fizetett a PSG, illetve a City. A Sky Sports ezen jeles alkalomból összeállította a világ legdrágább kezdőcsapatát.

Fotó: SkySports

Mint azt láthatjuk, kapusposzton rögtön egy rutintalan "kisfiú", a szintén City-igazolás Éderson van, míg az ő tartalékja Gianluigi Buffon.

Apró szépséghiba, hogy az olaszért 16 évvel ezelőtt fizettek közel akkora összeget, mint a Benfica tehetségéért.

A védelemben a már említett 50 milliós triót meglepő módon Luke Shaw egészíti ki a maga nevetségesen alacsony, 28 milliós vételárával, amennyiért 2014-ben Southamptonból a Old Traffordra költözött. Az összegből azonban eddig vajmi keveset sikerült törlesztenie, sérülések miatt három szezon alatt csupán 47-szer lépett pályára a MU-ban.

A középpályán is találunk két United-játékost, a jelenleg még listavezető Pogba mellett egy befuccsolt szélsőt, Ángel di Mariát üdvözölhetjük, míg a balon a Real Madrid kettőse, James Rodríguez és Gareth Bale rohamoz.

Lionel Messi a maga 0 fontos átigazolási összegével nem fért fel a listára, CR7 viszont ismerős csatártársat kapott maga mellé, Gonzalo Higuaínt, aki 75 millióért szerződött Nápolyból Torinóba.

A cserék között az arsenalos Mustafi (35 millió), a realos Kaká (59 millió), a City belgája, De Bruyne (54.5 millió), a madridi Zidane (47.2 millió), a United frissen szerzett gólvágója, Lukaku (75 millió), valamint a Barcában kiteljesedő Suárez (65 millió) neve található.