Átigazolás

Hamar lepasszolta sztárigazolását a Bayern München

  • varin

Az U21-es Európa-bajnok Serge Gnabry egy évig a Hoffenheim kölcsönjátékosa lesz.

Remek idényt futott a Bayern München friss igazolása, a 22 éves Serge Gnabry. A német utánpótlás-válogatott 27 bajnokin 11 gólt lőtt és 2 gólpasszt adott, ezzel tevékenyen hozzájárult a Werder Bremen sikeres szezonjához. Az elefántcsontparti felmenőkkel rendelkező szélső már a Nationalelfben is bemutatkozott (két mérkőzésen három gólt is lőtt), majd pedig az U21-es válogatottal július elején megnyerte az Eb-t. Mindezek ellenére egyelőre nem fér bele Carlo Ancelotti elképzeléseibe.

Gnabryt ugyanis a Bayern München egy évre kölcsönadta a Hoffenheim együtteséhez, így Szalai Ádám csapattársa lehet a nagy ígéret. Mint arról Karl-Heinz Rummenigge igazgató beszámolt, ez azonban nem véletlen.

Fotó: Evening Standard

"A játékos maga, illetve ügynöke is kérte, hogy még egy szezonra adjuk őt kölcsön, hogy több tapasztalatot szerezzen, erre pedig Hoffenheimben bőven lesz lehetősége" - mondta a szakember a San Marino ellen triplázó Gnabryról.

Csakhamar hasonló sorsra juthat a portugál Renato Sanches is, aki a hatalmas elvárások közepette csődöt mondott a bajoroknál és a teljes szezonban mindössze 903 percet játszott.

"Még átgondoljuk, mi legyen vele, nem kizárt, hogy marad, de lehet, hogy ő is megy kölcsönbe egy évre. Neki is játékra van még szüksége, főleg egy ilyen év után, amely sem őt, sem pedig a klubot nem tölthette el nagy boldogsággal" - mondta Rummenigge.

A 19 éves játékos mindössze két mérkőzést játszott végig a teljes szezonban, több alkalommal pedig végigpadozta a találkozót.

A bajor gárda augusztus 5-én lép pályára először tétmérkőzésen, Ancelottiék ellenfele ekkor a Borussia Dortmund lesz a Német Szuperkupában. A Bayern sikerére 1.90-es szorzót kínál a    .

[2508438] 2017-08-05 20:30:00 Borussia Dortmund - Bayern Münchenx;