Olasz foci

Bonucci megszerzése felér egy hadüzenettel a Milan részéről

  • MVB80

Csütörtökön még mosolyogtak a Juventus-drukkerek, pénteken már hitetlenkedve dühöngtek. Leonardo Bonucci ugyanis a Milanhoz igazolt, és a hírek szerint ő lesz az új csapatkapitány.

Ha az ember elmegy egy gyerekeknek szervezett focitáborba, nagyjából a következő neveket láthatja a kicsik mezein: Messi, Ronaldo, Neymar, Lewandowski, Ibrahimovic, elvétve esetleg feltűnik egy Dybala vagy Higuaín. Milan-mezt nem látni senkin. Csodálkozni kellene ezen?

A csapat utolsó nagy sikere óta pontosan tíz év telt el, utolsó bajnoki címe óta hat, idén egy hatodik hely jött össze, és ennek már örülni kellett, mivel a klub ezzel visszatért a nemzetközi porondra, már meg is van az EL-selejtezős ellenfele a román Craiova képében.

Ezen a nyáron viszont csupa olyan dolog történt, ami miatt elkezdték izgatottan dörzsölni a tenyerüket az utóbbi időben sokat zrikált, néha már lesajnált Milan-drukkerek. Pedig amikor kiderült, hogy a klubot az európai nagyhatalmak közé felhozó, de az utóbbi években a pénzcsapot látványosan elzáró Silvio Berlusconi átadja a klubot egy kínai befektetőnek, sokan szkeptikusan fogadták ezt a fejleményt, főleg, hogy előtte többször is úgy tűnt, nem lesz semmi az üzletből.

Ehhez képest most ott tartunk, hogy a Milan leigazolja Leonardo Bonuccit, a világ egyik legjobb belsővédőjét, a Serie A-t az elmúlt hat idényben letaroló Juventus egyik oszlopát (40 millió euróért, miközben a Manchester City 57 milliót fizet ki a Tottenhamnek Kyle Walkerért…).

A nyár eddigi legmeglepőbb átigazolása

Azt a Bonuccit, akit szeretett volna a Chelsea és a Manchester City is megszerezni, ehhez képest most országon belül váltott klubot, és ahhoz a Milanhoz ment, amelyik az elmúlt években, nincs rá jobb szó, diszkontáron kukázott össze levitézlett arcokat.

Elképesztő, milyen lelkesedéssel fogadták Bonuccit Milánóban:

A mostani nyáron viszont Bonucci mellett érkezett a 20 éves, bivalyerős középpályás, Franck Kessié, a 21 éves portugál csatár, André Silva, a 23 éves jobbhátvéd, a topligák előző szezonjának legjobban támadó védője, Andrea Conti, a vele egyidős Hakan Calhanoglu, akinél kevesen rúgják jobban a szabadrúgásokat a kontinensen, a 24 éves balbekk, Ricardo Rodríguez, aki hosszú időre megoldást jelenthet a posztján, a 26 éves belső védő, Mateo Musacchio, akinek megvolt a szerepe abban, hogy a Villarreal a második legkevesebb gólt kapta a La Ligában, valamint a szintén 26 éves Fabio Borini, aki cserecsatárnak kiváló lesz.

Ráadásul a Serie A egyik legjobb belső középpályása, a Lazio csapatkapitánya, Lucas Biglia is egy lépésre van a Milantól, amelyben régóta hiánycikk volt egy olyan típusú középpályás, aki akkor is jóban van a labdával, ha az ellenfél térfelén kell azt a társakhoz eljuttatni.

Még nem volt megkötve a Bonucci-üzlet, de az olasz lapok már azt írták, a Milan ezzel bejelentkezett a scudettóért. Ami persze jól hangzik, de sokszor láttuk már, sok jó játékos önmagában még nem alkot ütős csapatot, ahhoz mindennek klappolnia kell.

És bár a 70-szeres válogatott védő meglepő átigazolásában az is benne van, hogy Bonucci viszonya megromlott Allegrivel, ráadásul a hírek szerint Dybalával is volt egy kis balhé a BL-döntő szünetében, plusz a felesége nem szerette volna, ha külföldre mennek a kisebbik fiuk betegsége miatt, a mostani üzlet felér egy harcias hadüzenettel, mintha a Milan azt jelezné a riválisoknak, hahó, megjöttünk, és megteszünk mindent, hogy szétrúgjuk a hátsótokat.

A Milan már elutazott Kínába, Bonucci és Biglia később követheti a társakat. Az első ázsiai meccsre magyar idő szerint kedd kora délután kerül sor, amikor a Borussia Dortmund lesz az ellenfél.

1x2    
Milan Döntetlen Dortmund
2.95 3.30 2.05