Átigazolás

A Barca és a Real is bejelentett egy-egy érkezőt

A két spanyol gigász néhány óra különbséggel jelentette be az új igazolását.

fcbarcelona.es

A korábbi sajtóhíreknek megfelelően a Barcelonának sikerült megszereznie a hetek óta üldözött Nelson Semedót a Benficától. A 1993-as születésű jobbhátvéd az elmúlt két idényben 63 alkalommal lépett pályára a Sasok színeiben, és a portugál bajnok alapemberének számított.

A 23 éves védő tagja volt a portugál válogatottnak a Konföderációs Kupán, szakértők szerint posztján a világ egyik legjobbja válhat belőle.

Bár a klubok az átigazolás összegét nem hozták nyilvánosságra, a Transfermarkt szerint a katalánok 30 millió eurót fizettek a Benficának Semedo játékjogáért, amely 2022-ig marad a gránátvörös-kékek tulajdonában.

Madridban is új érkezőt köszönthettek a szurkolók, a Real Madrid ugyanis hatéves szerződést kötött Dani Ceballosszal, akit a Barca is szeretett volna megszerezni. A királyi gárda majd július 20-án mutatja be a középpályást a nagyérdeműnek, aki 21-én csatlakozik Zidane keretéhez az Egyesült Államokban. A 20 éves Ceballosért a Real 17 millió eurót fizetett a Betisnek, ahol az elmúlt két bajnoki idényben 64 meccset játszott a fiatal spanyol.

A Barcelona és a Real Madrid az elkövetkező hetekben többek között az Egyesült Államokban turnézik majd, de kevesebb mint egy hónap múlva a Spanyol Szuperkupa döntőjében már újra összemérik erejüket. A Nou Campban megrendezésre kerülő első meccsen a Barcelona komoly favoritnak számít a bukik szerint.

1x2    
Barcelona Döntetlen Real Madrid
1.85 3.90 3.50
[2504457] 2017-08-12 20:00:00 Barcelona - Real Madridx;