Bajnokok Ligája

Semmi sem dőlt el, továbbjuthat még a Honvéd

  • varin

Mindkét szakvezető csalódottan értékelt, de érthető módon az izraeliek keseregtek jobban.

Biztató, 2-1-es vereséget szenvedett a Honvéd szerda este a Bajnokok Ligája-selejtezősorozat második fordulójának első mérkőzésén az izraeli Beer-Shevától. Noha Baráthék szinte végig alárendelt szerepet játszottak a találkozón, a soványka vereség és a rúgott gól után optimistán nyilatkozhattak a kispestiek.

"Élveztem, hogy ennyi néző előtt védhettem, nagyszerű stadionban, remek hangulatban. Erre vártunk! Természetesen bosszús vagyok a két kapott gól miatt, de így, hogy Davide Lanzafame eredményes volt, megmaradt az esélyünk a visszavágón arra, hogy akár tovább is jussunk. Ugyanakkor bosszant, hogy zárt kapuk mögött rendezik a meccset, hiszen most is nagyon sokat számított, hogy szurkoltak nekünk. Bizakodhatunk, és ez jó érzés" - értékelt a Nemzeti Sportnak Gróf Dávid, a Honvéd kapusa.

Az első mérkőzés legfontosabb pillanatai

A fővárosiak holland edzője, Erik van der Meer elmondta, csapatjátékkal és szívvel tüntették el a két csapat közötti különbséget, így maradt esélyük a visszavágón.

"Ezért dolgoztunk. Davide Lanzafame gyönyörű gólt fejelt. Sajnálom, hogy otthon nem támogathatnak minket a szurkolóink, de okos játékkal és taktikával megjutalmazhatjuk őket egy szép eredménnyel" - fejezte ki bánatát Van der Meer.

A másik oldalon Barak Bahar mester érthető módon nem volt elégedett, hiszen a találkozóban inkább benne volt a 3-0, mint a 2-1.

"Csalódott vagyok, hiszen nem játszottunk igazán jól, ennél sokkal jobb teljesítményre vagyunk képesek, s ezt bizonyítottuk is korábban. Sajnálom, hogy ezt nem láthatták a nézők, többet érdemeltek volna. De nincs mit tenni, megyünk tovább, remélem, hogy jövő héten Budapesten is nyerünk, és magabiztosan kiharcoljuk a továbbjutást" - mondta Bahar.

Ami a visszavágó esélyeit illeti, sajnos a mieinknek meg kell küzdeniük azzal, hogy a fanatikusok csak a Bozsik-stadionon kívülről biztathatják őket, ám a bukmékerek szerint még ezzel együtt sem reménytelen Lanzafaméék helyzete.

Noha a     egyelőre még nem kínál oddsot, néhány külföldi irodánál már fogadhatunk a szerdai 90 percre, és ezek alapján az látszik, hogy reális esélye van a magyar bajnoknak a bravúrra.

Oddsok a visszavágóra
Budapest Honvéd Döntetlen Hapoel Beer-Sheva
3.40 3.55 2.15