Európa Liga

Megéri az atomjaira hullott románok ellen fogadni?

  • varin

Az Astra együttesénél a teljes csapat kicserélődött, így még az azeri negyedik ellen sem favorit.

Az Európa Liga második selejtezőkörének egyik legérdekesebb párharcára hívnánk fel a figyelmet, a román Astra Giurgiu az azeri FK Zirát fogadja hazai pályán. A papírforma ugyan a hazaiak sikerét vetítené előre, hiszen az azeri negyedik helyezett újonc a nemzetközi kupában, ám látva az Astra nyári átalakulását, mégis inkább a meglepetésre éri meg fogadni.

   
Astra Giurgiu Döntetlen FK Zira
1.75 3.40 4.25

A román hatodik helyezett ugyanis igen alapos átalakuláson ment a nyáron, a keret több meghatározó játékosa és a tréner, Marius Sumudica is elhagyta a csapatot. A kulcsjátékosok közül a tavaly szinte végig védő Silviu Lung (42/0) kapus, a házi gólkirály Constantin Budescu (40/13) is távozott, de nem tagja már a keretnek Cristian Sapunaru (49/10), Mansaly Boubacar (30/0), Romaroi Kortzorg (10/0), Sergiu Bus (14/3), Filip Teixeira (45/6), Cristian Oros (31/0), Júnior Morais (45/1), Fabrício (49/1), Geraldo Alves (34/1), Daniel Florea (42/5), Florin Lovin (43/0), Daniel Niculea (34/7) és Takayuki Seto (51/3) sem.

Tehát lényegében azon játékosok közül, akik legalább 30 meccsen pályára léptek, 13-an távoztak és csak 2-en maradtak.

A csapat anyagi helyzetére jellemző, hogy pénzt igazolásokra nem költöttek, ingyen igazolható játékosokat szereztek meg, melyek közül egyedül Anthony Le Tallec neve lehet ismerős, ám a Liverpoolban is megforduló támadó azért 32 évesen aligha váltja majd meg a világot.

A klub felkészülési mérkőzései sem sikerültek a legjobban, vereséget szenvedtek az Anzsi Mahacskalától, a Rijekától, egy koszovói második ligás csapattól és csupán az egyik szlovén újoncot sikerült 3-0-ra verniük.

Le Tallec, mint megváltó?

Persze az ellenfél sem lesz világverő csapat, az FK Zira tavaly még azért nem indulhatott az Európa Ligában, mert bár ezüstérmesek lett a ligában, nem volt meg a profi klub státusz sem. Az azeriek az idei kupaszezont azonban jól kezdték, a luxemburgi Differdange csapatát oda-vissza megverték, amely azért egyáltalán nem lebecsülendő dolog. A keretet többségében hazai játékosok alkotják, ismert futballistát nem is igen találunk.

A körülmények ismeretében bátorság lenne a párharc favoritjának a románokat tartani, ez már nem az a gárda, amelyik tavaly a West Ham Unitedet kiejtve az Európa Liga csoportkörében például ikszelt a Romával és a legjobb 32 közé jutott. Alexandru Radu mesternek egy teljesen új csapatot kell építenie, amellyel nem biztos, hogy rögtön az Európa Liga-főtábla a tét.

Érdemes tehát átgondolni, mi is lehet jó tipp erre a mérkőzésre, hiszen az x2-re 1.90-szeres, míg a 2.5 gól alattra 1.70-es szorzót kapunk a    -tól, amelyek jó befektetésnek tűnnek. Szoros, kemény mérkőzést várunk, a vendégek minden bizonnyal beérnék egy 0-0-val, ám egy ennyire kicserélődött ellenféltől megrettenniük sem kell.

A játék kezdetéhez kattints a képre!

[2528259] 2017-07-13 19:30:00 Astra Ploiesti - Zirax;