E-sport

Gigászi péntekkel tér vissza Európa

  • Thanatos

Folytatódik az EU LCS, Thanatos pedig szokásos beharangozójában megtippelte a heti rangadók végeredményét is.

A League of Legends versenynaptára nyáron is rengeteg érdekességet tartogat számunkra, például az európai és észak-amerikai bajnokságokat. Hétről hétre próbálunk majd fogadási tippekkel szolgálni, kiemelvén 2-2 mérkőzést, amely külön figyelmet érdemel. Továbbá az összes ütközet végeredményét megpróbáljuk bejósolni a papírformára és a szakértői véleményre alapozva. Lássunk is hozzá!

EU LCS 6. Hét

Alap információk: 10 csapat küzd egymással 2 csoportba osztva. Minden mérkőzés BO3 szériában történik, tehát 2 győzelemig tart. Az alapszakasz 10 héten keresztül zajlik, amelyet követ a rájátszás, ahova az első 3-3 helyezett jut be. Meccsnapok és kezdés a héten: Csütörtök 17:00, Péntek 17:00, Szombat 17:00.

Jelenlegi állás:

Mint azt sokan tudják, a múlt héten nem volt LCS, hanem Európa és Észak-Amerika csapott össze egymással egy külön torna keretében. Az összecsapást az NA LCS nyerte, mi viszont rengeteg információval gazdagodtunk a csapatok nemzetközi szereplési potenciáljával kapcsolatban. Azok a csapatok, akik kimaradtak a jóból viszont a 7.13-as, azaz a legfrissebb patch sajátosságait ismerhették ki és most megpróbálhatják a maguk javára fordítani. Még tartanak a csoportok közötti csaták, ahol nincsen visszavágó széria, így minden behúzott pont kulcsfontosságú lehet. A csoportok állása pedig így alakul az alapszakasz első felét követően:

Kiemelt mérkőzések:

SPY vs. G2 [Péntek ~17:00]

A G2 nem szerepelt annyira rosszul a Rift Rivals-en, viszont ott is érezhető volt, hogy nincsenek a legjobb formájukban. A legújabb frissítések és átalakítások nem kedveztek az ő stílusuknak, adaptálódni pedig úgy fest, hogy nagyon lassan tudnak csak. Több sebből vérzik az ő játékuk, viszont vannak reménysugarak, amik eléggé biztatóak a szurkolóknak, meg persze magának a csapatnak is. Aztán ott van a SPY, aki közönség előtt még nem játszott a 7.13-on, viszont kellő alaposság esetén a múlt hét óta nem láttak napfényt a játékosok és úgy begyakorolták a lehetőségeket, hogy azt könnyedén felhasználhassák a G2-val szemben. Fontos ütközet mindkettejüknek, hiszen a csoporton belüli 3. hely még ugyan elég a rájátszásba jutáshoz, de bőven beérheti őket az alsó fele a tabellának, emiatt nem bízhatják el magukat. A szakértői tipp meglehetősen merész, a G2-nak van esélye és a 3 meccs sem kizárt, ám a jelenlegi állapotok alapján ez az opció a legvalószínűbb.

Thanatos-tipp: SPY 2 - 0 G2

Oddsok az ötödik hétre
Ninjas In Pyjamas: 3.00 Team Vitality: 1.36
ROCCAT 4.00 H2K: 1.22
Splyce: 3.40 G2 Esports: 1.30
Misfits: 2.25 Unicorns of Love: 1.57
ROCCAT: 1.36 Mysterious Monkeys: 3.00
Fnatic: 1.12 Team Vitality: 5.50

MSF vs. UOL [Péntek ~20:00]

Egy újabb izgalmas összecsapás, amely talán kicsit kiélezettebb lesz, mint az előző. Az UOL továbbra is kellően erős és magabiztos, az utóbbi viszont arra is kiterjed, amikor nekifutásba neki kell futni a falnak. A hullámzó teljesítmény megint kezdi jellemezni a játékukat, amely kicsit kiszámíthatatlanná is teszi 1-1 mérkőzésen azt, hogy mit is mutatnak majd nekünk. Az MSF hasonló helyzetben van, mint a SPY: a múlt héten végig gyakorolhatták a 7.13-at és mélyrehatóan elemezhették a lehetőségeket, továbbá rengeteg UOL mérkőzést vesézhettek ki, hiszen a csapból is azok folytak. Nagy kérdés, hogy mit tudnak kezdeni majd ezzel, viszont kevésbé hiszek az ő győzelmükben, mint a SPY-ban. Az UOL ugyan néha meglepően keveset mutat, de bizonyos szint alá már nem megy, ha szériáról van szó. A három mérkőzést borítékolhatjuk, véleményem szerint végül az UOL kerekedik majd felül a MSF csapatán.

Thanatos-tipp: MSF 1 – 2 UOL

Összefoglaló az ötödik hétről

Ha érdekel, hogy teljesítenek az E-sport tippek, látogasd meg fórumunkat!

Többi mérkőzésre tippek:

NiP vs. VIT [Csütörtök 17:00] 1 – 2

ROC vs. H2K [Csütörtök ~20:00] 1 – 2

ROC vs. MM [Szombat 17:00] 2 - 0

FNC vs. VIT [Szombat ~20:00] 2 – 0

Közvetítések:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.