Felkészülés

Wenger máris beveti az új csodafegyverét

Ausztráliában kezdi meg a felkészülési mérkőzések sorát az Arsenal, az Ágyúsok soraiban bemutatkozhatott a két új igazolás is.

Lacazette bemutatkozik az Arsenalban / arsenal.com

Magyar idő szerint csütörtök fél 12-kor összecsap egymással az ausztrál Sydney FC és az Arsenal. Bár csupán felkészülési találkozóról van szó, a magyar online fogadóiroda kínál oddsokat a találkozóra, így fogadni is tudunk a meccsre, amelyen a szorzók alapján az Arsenal toronymagas esélyesnek számít.

1x2    
Sydney Döntetlen Arsenal
7.25 4.90 1.25

Persze ezen önmagában nem lehet csodálkozni, hiszen a világ egyik legerősebb csapata látogat a kenguruk földjére, ráadásul Arséne Wenger nem igazán vesztegeti az idejét, hiszen minden sztárját felültette a repülőre, egyedül a Konföderációs Kupán szereplő Alexis Sánchez kapott pihenőt, bár az is lehet, hogy a chilei pár napon belül már más klub alkalmazásában áll majd.

Ott van viszont a keretben a két nyári igazolás is, Sead Kolasinac és Alexandre Lacazette. A francia támadó érkezésétől nagyon sokat várnak Londonban, Wenger viszont türelmet kért a szurkolóktól, de a csatár beépítését a csapatba már Ausztráliába megkezdi, hiszen a tervek szerint mindkét felkészülési meccsen pályára lép majd a francia.

Az Arsenal kerete
Kapusok: Petr Cech (GK)Emi Martinez (GK) David Ospina (GK)
Játékosok: Krystian Bielik, Cohen Bramall, Francis Coquelin, Mohamed Elneny, Olivier Giroud, Alex Iwobi, Sead Kolasinac, Laurent Koscielny, Alexandre Lacazette, Ainsley Maitland-Niles, Donyell Malen, Per Mertesacker, Nacho Monreal, Reiss Nelson, Eddie Nketiah, Alex Oxlade-Chamberlain, Mesut Ozil, Aaron Ramsey,Theo Walcott, Danny Welbeck, Joe Willock, Granit Xhaka

"A mi csapatunk játéka a sok mozgásra, a technikai képességekre és a mobilitásra épül, hiszek benne, hogy mind a két két új szerzeményünk megfelelően be tud majd illeszkedni a csapatunkba. Kolanisac személyében egy olyan védőről beszélünk, aki képes a középpályán is játszani. Lacazette nagyszerű mutatókat produkált idáig, hiszem, hogy nagy erősségünk lehet majd. Ez a két meccs jó lehetőség a számunkra, hogy megnézzük elsőre mennyire sikerül nekik megértetni magukat a többiekkel és mennyire lesznek képesek megérteni az a játékot, amit játszani szeretnénk" - fogalmazott Wenger az Ágyúsok honlapjának.

A Sydney egyébként előszeretettel meccsel nagynevű európai alakulatokkal, május végén például a Liverpoolt látta vendégül, amely tartalékos felállásban is 3-0-s győzelmet tudott aratni. Az erőviszonyok most is az angol gárda mellett szólnak, annak ellenére, hogy idáig még egyetlen felkészülési meccset sem vívtak meg az Ágyúsok.

Bemutatómérkőzésről lévén szó, aligha egy kemény belépőkkel tarkított csatát láthatunk majd, sokkal inkább valószínű, hogy a felek próbálják majd kiszolgálni a közönség igényeit és nem maradnak majd adósak a gólokkal sem.

Az Arsenal győzelme elég tutinak tűnik, mint ahogy a 2,5 gól feletti termés is, ám mindkét opciót meglehetősen beárazták a bukmékerek - előbbire 1.25, utóbbira 1.40-es szorzóval fogadhatunk.
[2229369] 2017-07-13 12:00:00 Sydney FC - Arsenalx;