Nemzetközi foci

Simeone és az Atlético erre igazán büszke lehet

Az UEFA-ranglistán három spanyol klub foglalja el az első helyet, és az Atlético jobban áll, mint a Barcelona.

A BL-döntő után már beszámoltunk arról, az elmúlt években mennyire letarolták a spanyol klubok a nemzetközi kupákat, és ezek után nem olyan nagy meglepetés, amit az UEFA legfrissebb ranglistája mutat.

A ranglistán a nemzetközi kupák elmúlt öt idényében gyűjtött együttható, vagyis az UEFA-koefficiens alapján szerepelnek a csapatok, és az élen a Real Madrid áll, amely a BL legutóbbi négy kiírásából hármat is megnyert, így nagyon elhúzott a többiektől.

Cristiano Ronaldóékhoz az Atlético Madrid van a legközelebb, amely az elmúlt négy idényben két elvesztett döntőt, egy elő- és egy negyeddöntőt tud felmutatni, de így is 18 ponttal marad el a Realtól.

Jár a taps Simeonénak és csapatának

Megelőzi viszont a Barcelonát, amely 2015-ben megnyerte ugyan a BL-t, de a pontszámba beleszámító másik három szezonban kizúgott a negyeddöntőben.

Az első három helyet tehát kisajátították a spanyolok, de a 2014 és 2016 között az Európa Liga-trófeát a kezéből ki nem engedő Sevilla is ott van az élmezőnyben, a hatodik pozíció meglehetősen előkelőnek számít.

A dobogót ostromolja, még ha nem is túl közelről a Bayern és a Juventus, a bajorok három elődöntőt és egy negyeddöntőt értek el, a Juventus pedig kétszer a döntőben, egyszer a nyolcaddöntőben hajtott fejet, egyszer pedig a csoportban ragadt. Az első tízbe még a PSG, a Borussia Dortmund, a Manchester City és a Benfica fért be.

A legjobb magyar csapat a listán a Debrecen, amely a 220. helyen áll 4,975 pontjával.

A még versenyben lévő kupacsapataink közül a Videoton a 250. (4,225), a Fradi a 289. (3,475), a Honvéd a 359.(1,975).

A teljes listát itt lehet megtekinteni.

A bajnokságot megnyerő Honvéd szerdán mutatkozik be a nemzetközi porondon, amikor a BL 2. selejtezőkörében az izraeli Hapoel Beer-Seva vendége lesz.

1x2    
Hapoel Beer-Seva Döntetlen Budapest Honvéd
1.35 4.15 7.75