Angol foci

Mourinhón múlt az Arsenal sztárigazolása

A Special One-nak nem kellett a Lyon támadója, ezért köthetett ki végül Londonban.

A napokban csatlakozik Romelu Lukaku a Manchester United keretéhez az Egyesült Államokban, elkezdhet tehát együtt dolgozni a 75 milliós csatár és José Mourinho. Noha sokáig úgy tűnt, a portugál mester Álvaro Moratával pótolja majd a sérült Zlatan Ibrahimovicot, végül általános meglepetésre a belga klasszissal kötöttek szerződést. Ám volt a pakliban egy harmadik szereplő is, Alexandre Lacazette.

Hogyan lett Lukaku mezszáma végül a 9-es és kitől kellett engedélyt kérnie ehhez? Olvasd el cikkünkben!

A nyolc szezon alatt 275 mérkőzésen 129 gólig jutó francia válogatott ugyanis a Manchester Unitednél is felmerült, mint jelölt, ám az ESPN értesülései szerint Mourinho nem volt elragadtatva a 26 éves játékostól. A portugál szakvezető szerint ugyanis Lacazette nem rendelkezik megfelelő fizikai tulajdonságokkal a világ legerősebb bajnokságához, valamint igazán nagy mérkőzéseken még nem tudta megmutatni, hogy mit is tud valójában. Így miután Mourinho döntött arról, hogy nem kell neki Lacazette, Lukaku, valamint Morata felé fordította figyelmét, az Arsenal pedig 53 millió fontért szerződtette a Lyon támadóját.

Hogy végül kap-e csatártársat Lukaku, az egyelőre jó kérdés. Jó hír lehet a Manchester-fanoknak, hogy a United és a Real Madrid is Kaliforniában edzőtáborozik napokig, így a papírforma szerint van esélye Morata megszerzésére, ám a bukmékerek kevés sanszot látnak erre, hiszen arra, hogy a hányattatott sorsú spanyol végül Manchesterben köt ki, 4.50 a szorzó, míg a favorit a Chelsea 2-szeres szorzóval.

Az angol futballidény augusztus 6-án kezdődik el, amikor is az Arsenal és a Chelsea a szuperkupa-fináléban összecsap az előző szezon utolsó trófeájáért. A    -nál már fogadható az esemény, a favorit pedig a bajnoki címvédő Chelsea.

   
Arsenal Döntetlen Chelsea
3.45 3.45 2.00