Tenisz

Lázban égnek az angol fogadók a magyar származású lány miatt

  • varin

A Konta-hatásnak tulajdonítják a brit bukmékerek a fogadási lázat Angliában.

Csütörtökön délután rendezik Wimbledonban a két női elődöntőt, amely előre nem várt párosításokat hozott: Venus Williams a magyar származású Johanna Kontával, Garbine Muguruza pedig Magdalena Rybarikovával csap össze a fináléért. Az angolok tehát idén évtizedek óta nem látott izgalmakat élhetnek át, hiszen a hazai kedvenc, Andy Murray mellett 1978 óta először szurkolhatnak brit hölgynek a legjobb négy között. Nem is csoda, hogy a siker beindította a fogadási lázat a térségben.

Oddsok az elődöntőkre
   
V. Williams: 1.90 Konta: 1.70
Muguruza: 1.35 Rybarikova: 2.70

Mint arról az egyik bukméker szakértője, Alex Kostin beszámolt, náluk idén a fogadások 30%-a jött be Konta végső győzelmére, míg mondjuk tavaly ez csak 5% volt.

"Hihetetlen számú és összegű fogadást könyvelhetünk el idén, ez pedig elsősorban Kontának köszönhető. Ezidáig mintegy 1,4 milliárd font összegben érkeztek be hozzánk tétek Wimbledonra, ami abszolút rekord.

Különösen London térségében óriási Konta népszerűsége, az elődöntő négy játékosából a fogadók 52%-a fogadott a brit hölgyre" - mondta Kostin.

Fotó: infosports.net

A szakértő a 26 éves hölgy népszerűsége mellett azzal is indokolta a fogadási lázat, hogy most nincsen semmilyen futballtorna, ráadásul egy új csillag Nagy-Britannia egén, így nagyon gyorsan emelték fel őt a szurkolók.

"Gyakorlatilag senki sem fogad Williamsre az elődöntőben, de nagyon bízunk benne, hogy az edzői megóvják majd Kontát attól, hogy favoritként lett kikiáltva az amerikai lány ellen és nem töri majd össze a teher."

A szakértő a férfiak viadaláról is szót ejtett. "Az idei bajnokság egy igazán kiegyenlített, izgalmas verseny az uraknál. Tavaly eléggé veszteséges volt nekünk a Wimbledon, mert senki nem számított arra, hogy Murray behúzza a végén, így igen nagy volt a szorzója. Idén sincs igazán favorit, Federer, Murray, Djokovics, bármelyikük megnyerheti".

Ami a statisztikákat illeti, a bukmékernél a svájci klasszisra voksoltak legtöbben, a fogadások 38%-a érkezett be Federerre.

Ki nyeri a Wimbledont a hölgyeknél?
Muguruza 2.50
Konta 3.25
V. Williams 4.00
Rybarikova 8.00