Átigazolás

Meglepő helyen kötött ki James Rodríguez

James Rodríguez ismét együtt dolgozhat korábbi edzőjével, Carlo Ancelottival.

Milan, Manchester United, Chelsea – ezekkel a klubokkal hozták kapcsolatba James Rodríguezt, aki végül nem Milánóban és nem is Angliában kötött ki, hanem a Bayern Münchennél.

"Boldogok vagyunk, hogy sikerült nyélbe ütni az átigazolást. Edzőnk, Carlo Ancelotti nagyon szerette volna megszerezni James Rodríguezt, miután sikeres időszakot töltöttek el együtt a Real Madridnál. James egy sokoldalú játékos, veszélyes a kapu előtt, erős az előkészítésben és nagyszerű rugótechnikája révén a rögzített szituációknál is” – méltatta az új szerzeményt Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München elnöke.

A 25 éves kolumbiai támadó középpályás két évre kölcsönbe kerül Münchenbe, a bajorok 10 millió eurót fizetnek most a Realnak, és opciós joguk van Rodríguez megvételére 2019-ben 35 millió eurós áron.

James 2014 nyarán érkezett a Realhoz, azóta 28 gólja és 27 gólpassza volt a bajnokságban, rajta kívül egyetlen másik középpályás sem mondhatta el magáról, hogy 55 gólban vállalt szerepet.

Nem csoda, hogy szívesen akart ismét Ancelottival dolgozni, mivel az olasz mester irányításával a Realnál 46 meccsen 17 gólt és ugyanennyi gólpasszt szállított.

Adiós, Real!

Zidane viszont nem számolt vele alapemberként, ráadásul, bár a hivatalos bejelentés még nem történt meg, de a Real megszerezte az U21-es legjobbját, Dani Ceballost, aki tud James posztján is játszani. Szóval úgy tűnik, ezzel az üzlettel mindenki jól járt.

A Bayern idei első tétmeccse a Dortmund elleni Szuperkupa-döntő lesz, amelyre már lehet fogadni a  -n. 

1x2    
Dortmund Döntetlen Bayerm
3.60 3.60 1.90