Spanyol foci

Megbukott dekázásból a Real 30 milliós új szerzeménye

  • MVB80

Theo Hernández emlékezetessé tette a realos bemutatását.

17 év után Theo Hernández lett az első játékos, aki Madridon belül váltott klubot, a mindössze 19 éves balhátvéd az Atléticótól került az előző idényben a bajnoki címet és a BL-trófeát is besöprő Realhoz.

Az előző idényt a kupadöntős Alavésnél kölcsönben töltő védő 30 millió euróért cserélt klubot, és a bemutatása alkalmával udvariasan elmondta, milyen izgalommal tölti el, hogy a világ legjobb csapatánál lehet, és azt is elárulta, több csapat szerette volna megszerezni, de a Real volt a legjobb választás.

Hernández két évvel idősebb testvére, Lucas maradt az Atléticóban

A fiatal védő elköteleződését Florentino Pérez elnök is kiemelte, majd Hernández pózolt a fotósoknak a Real-mezben, aztán az összegyűlt szurkolók előtt nekiállt dekázni.

Hogy a lámpaláz miatt volt-e, vagy csak a koncentráció volt kevés, nem tudni, mindenesetre a negyedik dekázásra csúnyán elpattant a labda, majd az ötödik érintés is kajlára sikerült, így végül úgy oldotta meg a helyzetet, hogy jó magasra felrúgta a labdát, aztán levette, és büszkén csapkodta a Real-címert a mezén.

Hernández kiszorítani valószínűleg nem fogja Marcelót, de mivel Zinedine Zidane nagyon szereti folyamatosan rotálni a csapatot, több pihenő juthat majd a brazil balbekknek.

A Real első felkészülési meccsét július 23-án vívja az Egyesült Államokban a MU ellen, első tétmeccsét pedig augusztus 8-án szintén Paul Pogbáék ellen az európai Szuperkupa-döntő keretében, erre már a  -n is lehet fogadni.

1x2    
Real Madrid Döntetlen Manchester United
1.80 3.50 4.20