Wimbledon

Igazuk lesz a fogadóknak és Halep nyer?

A wimbledoni tenisztorna keddi játéknapján a hölgyeknél már az elődöntőbe jutás lesz a tét.

Papíron a kedd a hölgyeké Wimbledonban a második héten, ám tegnap Rafa Nadal és Gilles Müller drámai 4 óra 48 perces ütközete átírta a programot és a mai napon a négy női negyeddöntő közé befurakodik Novak Djokovics és Adrian Mannarino összecsapása. Nem ez lesz azonban a játéknap rangadója, hanem a hazai kedvenc Johanna Konta és a világelsőségre pályázó Simona Halep mérkőzése, amire akár előrehozott döntőként is tekinthetünk, hiszen két topjátékos feszül egymásnak, akik a végső győzelemre is komoly eséllyel pályáznak. 

Konta konkrétan az első számú favorittá lépett már elő a bukmékereknél, ami semmiféleképpen sem segíti, hiszen így is hatalmas rajta a figyelem és ezáltal a nyomás. Voltak kifejezetten nehéz meccsei, Donna Vekic ellen például 10-8-ig ment el a döntő szettben, de az előző körben is három játszmára kényszerült Caroline Garcia ellen.

A magyar felmenőkkel rendelkező brit már ezzel is komoly hőstettet vitt véghez, hogy bejutott a negyeddöntőbe, erre legutóbb Wimbledonban a szigetországból női játékos 1984-ben Jo Durie volt képes.

Halep sokkal jobb helyzetből várhatta a tornát, ugyan egy all-rounder játékos, aki játszott már elődöntőt Wimbledonban, ám ennek ellenére abszolút radar alatt menetelhetett, nem róla beszéltek a legtöbbet. Ezt szépen ki is használta és szettveszteség nélkül vette az akadályokat.

A román játékos most már jó ideje küzd pályafutása első Grand Slam-címéért, Párizsban nagyon közel volt ehhez, de akkor nem tudott megbirkózni az esélyesség terhével. Talán most eljött az ő ideje, mindenesetre Konta legyőzésével egy mérföldkövet kipipálhat, ugyanis éppen ennyi választja el, hogy első román teniszezőként világelső legyen.

Nem gondolkozok a világelsőségen, mert korábban is voltam már ilyen helyzetben. Remélem, hogy a meccsen sem ez jár majd a fejemben. Csak ki akarok menni és nyerni.

- mondta Halep, aki arról is beszélt, hogy több a tapasztalata, ami segíthet neki. 

Ami a korábbi mérkőzéseiket illeti, négyszer mérték össze eddig a tudásukat és 2-2-re állnak. Kétszer találkoztak a Fed Kupában, azokat Halep simán nyerte, Wuhanban és Mimiban viszont Konta örülhetett. Ami ebben a két meccsben érdekesség, hogy a brit mindkét esetben vesztett helyzetből tudott felállni és fordítani. 

Fogadás a győztesre    
Johanna Konta Simona Halep
1.85 1.75

Az oddsok érdekesen alakultak, ugyanis egy hajszállal Kontát hozták ki favoritnak, mostanra azonban átfordultak az esélyek és már Halep a mérkőzés favoritja.

A fogadók tehát egyértelműen a román lánnyal tartanak, ami véleményünk szerint jó döntés. Kontán a hazai pálya miatt elég komoly a nyomás, ráadásul Halep egy olyan ellenfél, aki ellen nehéz könnyű pontokat nyerni. A britnek a második adogatásain hatalmas nyomás lesz, a Fed Kupa meccsükön például egyetlen pontot sem tudott második szerva mögött megnyerni...Nyilván most más lesz a helyzet, mert nem salakon, hanem füvön játszanak, de Halep fogadóként ezen a borításon is brillírozik. 

Remek tipp az over, csak az tántorít el minket tőle, hogy Halep akár ugyanúgy megtörheti Kontát, mint Viktorija Azarenkát, akkor pedig 21.5 játék alatt maradhatnak. 

Johanna Konta-Simona Halep
hatharom.com
Halep jut tovább
@1.75
Fogadási határidő: 15:45