Bajnokok Ligája

Az albán bajnok a rendőrségen éjszakázott bundagyanú miatt

  • varin

Az albán bajnokcsapat kedvezőtlen előjelek után utazik a moldovai riválisához, több játékos az őrszobán töltötte az estét.

Szerdán este kerül sor többek között a Sheriff Tiraspol-Kukesi Bajnokok Ligája-selejtezőre is, eldől tehát, hogy a moldovai vagy az albán bajnokcsapat képvisel-e nagyobb játékerőt. A papírforma és az oddsok egyértelműen a hazaiak sikerét vetítik előre, ráadásul a Kukesi játékosainak egyéb, nem várt körülményekkel is meg kellett küzdeniük útjuk során.

   
Sheriff Tiraspol Döntetlen Kukesi
1.22 4.85 12.00

Történt ugyanis, hogy az albán csapat az ausztriai edzőtáborozást követően Moldova felé vette az irányt, ám vasárnap este 21 óra 30 perc környékén rendőrök szállították le az egész csapatot és több futballistát is kihallgattak. Mint arról az egyik albán híroldal beszámol, az edzőt, Ernest Gjokát, két kapust, Enea Kolicit és Ervic Kocit, az egyik rutinos védőt, Ylli Shametit, a spanyol hátvédet, Albert Serrant és még két futballistát több, mint három órán keresztül hallgattak ki az egyik bécsi rendőrkapitányságon, bundázás gyanúja miatt.

Májusban is volt ügy
A májusi Partizani Tirana-Kukesi (1-1) találkozó előtt valaki felhívta az egyik hazai játékost és megpróbálta meggyőzni, hogy kapjanak ki a nagy rivális ellen. Akkor Kukesi vezetősége elutasította a vádakat, mely szerint a klubhoz közeli játékos vagy alkalmazott tett kísérletet a mérkőzés befolyásolására.

A hatóságok azon mérkőzés kapcsán nyomoznak, melyeket a Kukesi Ausztriában játszott a felkészülési időszak során - ezek közül egyet 6-0-ra, egyet 7-0-ra veszített el, míg egy ízben 1-0-ra diadalmaskodott.

Az egyik bundagyanús meccs

Az albán csapatokkal kapcsolatban az utóbbi években többször is felmerült a bundagyanú. Mint arra emlékezhetünk, a története során először világversenyre kijutó nemzeti tizenegy állítólag az örményeket "vásárolta meg", míg a tavalyi szezonban a Ferencváros éppen azért játszott a Partizani Tiranával a Bajnokok Ligájában, mert a Skenderbeut kizárták, ugyancsak bundázás miatt.

Az albánoknak a meghurcoltatás mellett sincs igazán sok esélyük a Sheriff ellen, hiszen a moldovai bajnok lényegesen nagyobb játékerőt képvisel, mint a Kukesi, ráadásul a moldovai liga már elkezdődött.

Mindezek fényében ne csodálkozzunk nagyon, ha a hazaiak egy gólzáporos mérkőzésen döntik el már otthon a továbbjutás kérdését. A Sheriff legalább háromgólos győzelmére 2.90-es szorzóval fogadhatunk a    -n.

[2528033] 2017-07-12 19:00:00 FC Sheriff - Kukesix;

A játék kezdetéhez kattints a képre!