Bulvár

Pappá szentelték a korábbi MU-játékost

  • MVB80

Philip Mulryne egykoron David Beckhamet és Paul Scholest próbálta kiszorítani. Most Jézus beosztottja lett.

Sokszor olvashattunk olyat, hogy egy futballpályafutását befejező játékos a civil életben nem találta a helyét, kisiklott az élete, és csak nagy nehézségek árán került egyenesbe.

Ez a veszély nem fenyegette Philip Mulryne-t, aki 31 évesen hagyott fel a futballal, és egyből a vallás felé fordult.

A most 39 éves Mulryne a Manchester United akadémiáján nevelkedett, 1995-ben tagja volt az ifjúsági FA Kupát megnyerő csapatnak, a felnőttek között 1997 októberében debütált az Ipswich elleni Ligakupa-meccsen, amelyet 2-0-ra elvesztett a MU.

A 27-szeres északír válogatott csatárként és középpályásként is bevethető volt, de balszerencsére abban az időszakban hemzsegtek a nagyobbnál nagyobb nevek a csapatban, David Beckhamet, Paul Scholest, Andy Cole-t és Ole Gunnar Solskjaert pedig nem volt esélye kiszorítani.

Első válogatott meccsén egyből gólt szerzett:

Így mindössze egyetlen bajnokin léphetett pályára, az 1997-1998-as idény utolsó meccsén a Barnsley ellen végig a pályán volt a 2-0-s idegenbeli győzelem alkalmával.

Mulryne 1999 tavaszán a Norwich-hoz igazolt, a Kanáriknál összesen hat évet töltött, és tagja volt annak a csapatnak, amely 2004-ben feljutott az élvonalba. Pályafutása hátralévő részében a Cardifffban, a Leyton Orientben és King’s Lynnben játszott.

Még egy Mulryne-gól a válogatottban:

Ahogy a futballcipőt a sarokba dobta, megkezdődött az egyházi pályafutása, tavaly szeptemberben avatták dominikánus szerzetessé, majd a napokban pappá szentelték.

„A sportolóként szerzett tapasztalataid segítettek felkészülni erre a pillanatra: tisztában vagy azzal, mit jelent keményen dolgozni, hogy elérd a célod, és most a cél Krisztus”

– mondta a pappá szentelést levezénylő Di Noia érsek.

Mulryne atya korábbi csapata Amerikába készül a szokásos túrájára, a tengerentúlon esedékes meccsekre még nem lehet a  -n, viszont az új angol idény első tétmeccsére, az Arsenal-Chelsea Szuperkupa-döntőre már igen.

1x2    
Arsenal Döntetlen Chelsea
3.45 3.45 2.00