Magyar foci

Nem a kifogásokat, a megoldásokat kell keresnünk - Nikolics

Csütörtökön a Videoton az észt Nomme Kalju otthonában lép pályára az Európa Liga selejtezőjének második fordulós mérkőzésén.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a bukmékerek szerint a csütörtöki találkozónak a Videoton az esélyese, annak ellenére, hogy a mérkőzést a Kalju otthonában rendezik. Vasárnapi cikkünkhöz képest ráadásul már esett is a Videoton szorzója, hiszen a nyitó 1.95-ös odds helyett mostanra 1.80-ra csökkent a magyar ezüstérmes sikere.

1x2    
Kalju Döntetlen Videoton
4.05 3.30 1.80

Bár a papírforma valóban a piros-kékek mellett szól, a Máltán elért kínkeserves döntetlen azért intő jel lehet a fehérvári játékosok számára, ráadásul amíg a Videoton még csak most kezdi felvenni a ritmust, addig az észtek bőven játékban vannak, hiszen a bajnokság jelenleg is zajlik.

Marko Nikolics, a Videoton szerb vezetőedzője csapat honlapjának az ellenfélről beszélve kiemelte, hogy rendkívül fegyelmezett csapatról van szó, amely komoly feladat elé állíthatja majd övéit.

"Tipikus, skandináv stílusban focizó csapat ellen lépünk majd pályára, nagyon erőteljes, fegyelmezett játékot mutatnak. Egyáltalán nem lesz könnyű ellenük sem idegenben, sem otthon. Teljes koncentrációval, magabiztosan, de nem elbizakodottan kell játszanunk, állhatatos játékot várok a csapattól mindkét találkozón. Bízom benne, hogy már az első meccs is jól sikerül, összességében pedig természetesen továbbjutást várok” - idézi a vidi.hu Nikolics szavait. A szerb tréner ugyanakkor nem aggódik amiatt, hogy a Kalju a bajnokság miatt előrébb tartana.

Mondhatjuk, hogy ez egy kis előny számukra, hiszen éles meccseket játszanak folyamatosan, jó formában vannak, mi pedig csak két tétmérkőzésen vagyunk túl. Egyébként ebből a szempontból mindegy volt, hogy melyik csapat jut tovább, hiszen a feröeri csapat is a bajnokság közepéből érkezett volna. 

Nem is fontos ez, ahogy korábban is mondtam, nekünk nem kifogásokat, hanem megoldásokat kell keresnünk.

Biztos vagyok benne, hogyha megvalósítjuk a saját elképzeléseinket, amelyeket az előbb is soroltam, ott leszünk a következő körben” - nyilatkozta Marko Nikolics.

A csütörtök este 18 óra 30 perckor kezdődő találkozót az M4sport élőben közvetíti!

[2528260] 2017-07-13 18:15:00 Nomme JK Kalju - Videotonx;