Olasz foci

Igazi "retrocsapat" épül Itáliában - összeáll a CPC!

  • varin

A Hellas Verona a jól megszokott recepthez nyúl, régi, rutinos olasz támadókkal erősít az új idényre.

Ha nem is könnyen, de végül kiharcolta a feljutást a Serie B-ből a Hellas Verona együttese, így jövőre lesz Derby della Scala, vagyis veronai városi derbi a Chievóval. Fabio Pecchia együttese számára természetesen a bennmaradás a cél, amelyet úgy tűnik, régi nagy öregekkel szeretnének elérni.

Az olasz futball egyik nagy "nyugdíjasa" már két éve Veronában üldözi a bőrgolyót, Giampaolo Pazzini pedig a hétfőn kapott maga mellé két másik nagy öreget, Alessio Cercit és Antonio Cassanót - mindkét futballistával egy évre írt alá a csapat.

A rettenthetetlen trió - Fotó: Correre dello Sport

Noha jól csengő névnek számított néhány éve mind Cerci, mind pedig Cassano, igencsak gyenge időszak áll a játékosok mögött, hiszen a 34 éves volt római legenda közel egy éve nem lépett pályára, míg Cerci karrierje hatalmas zuhanórepülésbe kezdett, mióta 2014-ben elhagyta Torinót.

A sztárigazolások láttán természetesen máris megkezdődtek a találgatások, hogy vajon a BBC és az MSN után a veronai trió a PCC vagy pedig a CPC rövidítést választja-e.

Ami a Serie A esélyeit illeti, a     egyelőre nem kínál szorzót a bajnoki címre, míg ha az olasz bajnokság kiesőire szeretnénk fogadni, azt láthatjuk, hogy a Veronának van esélye megúszni a kiesést, mégpedig a tavalyi nagy menekülő Crotone kárára.

Melyik csapat esik ki a Serie A-ból?
Benevento 1.40
Spal 1.61
Crotone 2.25
Verona 2.62
Cagliari 3.75
Bologna 5.00