Átigazolás

A megegyezés már megvan, de a profit még így is óriási lehet

  • varin

Noha arról szólnak a hírek, hogy Alexis szinte már a Manchester City játékosa, az oddsok egyelőre nem csökkennek.

Véget ért a Konföderációs Kupa, így lassan eldől Alexis Sánchez sorsa is. A chilei klasszis a viadal utánra ígérte válaszát azzal kapcsolatban, hogy távozik avagy marad az Arsenalnál, az elmúlt napok hírei pedig arról szólnak, hogy már csak idő kérdése a bejelentés, mely szerint Manchesterben folytatja. Ám az oddsok szerint ez még sincs így.

A Daily Mirror információi szerint az Arsenal 80 millió fontot szeretett volna kapni támadójáért, aki annyira szeretne menni, hogy nem is fogadta el a londoniak 300 ezres heti fizetéssel járó szerződéshosszabbítási tervezetét. Más lapok szerint ugyanakkor 50 millió lesz Alexis vételára és a részletekre már mindhárom szereplő rábólintott, így csupán az a kérdés, mikor állnak a sajtó elé az átigazolás hírével. Ez az összeg egyébként kevesebb, mint amennyit a Bayern München ajánlott a támadóért, amely annak fényében furcsa, hogy Wenger így közvetlen riválisának adná el legnagyobb értékét, nem pedig magasabb áron egy másik bajnokság sztárcsapatának.

Az átigazolással azonban szöges ellentétben van az a tény, hogy még mindig 1.95-ért fogadhatunk arra, hogy Sánchez a Cityben folytatja, míg a maradásra csupán 1.80 a szorzó.

A klubváltás oka elsősorban egyébként az, hogy noha Alexisnek megadnák az általa kért gázsit Londonban is, a csapat nem indul a Bajnokok Ligájában, márpedig a 28 éves játékos ragaszkodik ahhoz, hogy a legmagasabb szinten rúgja a bőrt. Szintén fontos tényező lehet, hogy a chilei nem utazott el az Arsenal ázsiai túrájára, hiszen néhány napja még a Konföderációs Kupán rúgta a bőrt, így szabadságán bőségesen lesz ideje átgondolni, hogy hogyan tovább...

Az angol U19-es válogatott szerdán játszik elődöntőt az Európa-bajnokságon, a Háromoroszlánosokra pedig 1.55-ös szorzóval fogadhatunk a csehek ellen a    -nál.