Premier League

Zuckerberg beszáll a futballba?

A Sunday Times szerinte egy titokzatos amerikai befektetőcsoport megvásárolhatja a Tottenhamet.

Meglepően csendben volt idáig az átigazolási piacon a Premier League legutóbbi kiírásának ezüstérmese. Amíg a manchesteri klubok, a Chelsea vagy éppen az Arsenal komoly összegeket költött a keret megerősítésére, addig az észak-londoni csapatnál egyelőre csak jelöltekről lehet hallani, eddig még egyetlen új játékos sem csatlakozott Mauricio Pochettino garnitúrájához.

A háttérben az húzódhat meg, hogy egyes angol források szerint a Tottenham iránt több érdeklődő is felbukkant, így a jelenlegi menedzsment egyelőre a kivárásra játszik a költekezéseket illetően.

A The Sunday Times most vasárnapi számában arról ír, hogy az Iconiq Capital nevű amerikai vagyonkezelő egymilliárd fontos ajánlatot készül tenni a Tottenhamért. Az Iconiq Capital a San Fransicó-i Szilícium-völgy milliárdos cégeinek vagyonát kezeli, a befektetők között pedig megtalálható a világ egyik leggazdagabb embere, a Facebook-alapító Mark Zuckerberg is.

A lap szerint az amerikai csoport már 2014 óta érdeklődik a Tottenham iránt, ám azóta sem jutottak konkrétumokig a felek, majd hozzáteszi, hogy a klubtulajdonos Joe Lewis kétmilliárdot szeretne a Spursért kapni, korábban pedig egy 882,6 millió fontos ajánlatot vissza is dobott.

Hogy a mostani egymilliárd fontos ajánlat mennyire változtatja meg a tulajdonos hozzáállását, azt nem tudni, de annak fényében, hogy egy év múlva a Tottenham beköltözhet új stadionjába és a tv-közvetítési jogokból soha nem látott összeget kaszál az angol foci, nem biztos, hogy most nyáron nyélbe ütik az üzletet. Legalábbis ekkora összegért.

A   -n ugyan még nem tudunk fogadásokat kötni az angol bajnokra, de a szigetországi bukik már kijöttek az oddsaikkal, ezek alapján a Tottenham a 4. legnagyobb favoritnak számít az aranyra. 

Ki nyeri a Premier League 2017/2018-as szezonját?
Man. City 2.87
Man. United 4.33
Chelsea 4.50
Tottenham 11.00
Liverpool 12.00
ARsenal 12.00