Vízilabda

Román-verésre fel!

Férfi vízilabda-válogatottunk a budapesti rendezésű BENU-Kupa harmadik napján Romániával játszik.

Vasárnap a románokkal játszik férfi vízilabda-válogatottunk. - Fotó: MTI

Utolsó mérkőzését vívja a budapesti BENU-Kupán a magyar férfi vízilabda-válogatott, Märcz Tamás együttese Romániával találkozik vasárnap. Szombaton a németekkel csaptak össze a mieink, s az utolsó negyed előtt mindössze egyetlen góllal vezettek. A záró felvonásban viszont hat gólt dobtak Mezei Tamásék, s csak egyet kaptak, így végül fölényesen, 15-9 arányban diadalmaskodtak.

1x2    
Magyarország Döntetlen Románia
1.05 11.50 9.50

"Láttam, hogy a németek presztízskérdést csináltak a meccsből, hiszen nekik egy hét múlva befejeződik a válogatott szezon, bár ez a csapat nyugodtan ott lehetne a vb-n, lesznek nála gyengébb együttesek is a mezőnyben" - mondta Märcz Tamás szövetségi kapitány a waterpolo.hu-nak. "Kifejezetten örülök annak a stílusnak, amit produkáltak, mert kimozdítottak minket a komfortzónánkból, az agresszivitásukkal fel is bosszantottak egy-két játékost, bár erre figyelni kell, mert ez nem történhet meg. Hasonló a játékuk, mint az ausztráloknak, akikkel a csoportkörben találkozunk. A negyedik negyedben már elő kellett húzni valamit, a játékosok pontosak voltak, amikor pontosnak kellett lenni, odafigyeltek a védekezésre, megvolt az a lelki állapot, ami szükséges egy ilyen mérkőzés megnyeréséhez."

A szakvezető hozzátette, így a mérkőzés hasznossági foka is jelentősen megnőtt, pedig már azon gondolkozott, hogy milyen erős edzőpartnert kellene találni a következő hétre, így azonban jobb a helyzet, hiszen éles meccset vívott a csapat. A magyar válogatott vasárnap délelőtt a románok ellen száll vízbe, amely találkozó tétje a tornagyőzelem lesz.

„Hasonló kaliberű csapat a német és a román, a románoknak van egy nagyon jó centerük, aminek örülök, mert a hátvédeink tudnak gyakorolni, illetve ez az egész csapatra érvényes, még jobban össze kell hangolni a szoros és a zónavédekezést, hogy ne adjunk teret Radunak. Hasznos meccs lesz az is, a harmadik-negyedik negyedben a magunk javára tudjuk fordítani az ilyen mérkőzéseket, de nem szabad, hogy bárki, vagy bármi kihozzon minket a saját nyugalmunkból” - tekintett előre Märcz Tamás.

A magyar válogatott kerete a BENU-Kupára és a világbajnokságra:
Kapusok: Decker Attila, Nagy Viktor.
Mezőnyjátékosok: Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő.

 

 

 

 

A németekhez hasonlóan a románok sem jutottak ki a világbajnokságra, s az utóbbi években igen alaposan elvertük keleti szomszédainkat. 2014-től kezdve egyetlen egy szoros tétmeccset sem sikerült Romániával játszani, legalább négy góllal mindig jobbnak bizonyultak Nagy Viktorék, de volt, hogy 10 találat volt a felek közt a különbség.

Mindezek után nem meglepő, hogy a bukmékerek szerint egyértelműen a hazai medencében játszó magyar válogatott a mérkőzés esélyese, hiszen a     háromesélyben mindössze 1.05-szörös szorzót kínál a Märcz-csapatra, míg a románok pontszerzésére valóságos csoda lenne (5.20).

A vasárnap 11:45-kor rendezendő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Ki nyeri a férfi vízilabda-világbajnokságot? -    
Szerbia 1.70 Magyarország 5.00
Horvátország 7.00 Olaszország 8.50
Görögország 13.00 Montenegró 15.00
Spanyolország 20.00 USA 40.00
Ausztrália 80.00 Oroszország 100.00
Kanada 200.00 Brazília 200.00
Franciaország 500.00 Japán 500.00
Kazahsztán 500.00 Dél-Afrika 800.00