Kosárlabda

Magyar hátvédet igazolt a Barcelona

A spanyol élvonalban játszó Hanga Ádám három évre megállapodott a Barcelona kosárlabdacsapatával - írta az eurohoops.net.

Hanga Ádám a Barcelona játékosa lesz

A kosaras szaklap úgy tudja, hogy az NBA-s San Antonio Spurs ajánlatában bízó, jelenleg a Baskonia Vitoria Gasteiz együttesénél légióskodó magyar válogatott játékos 7,5 millió euróért vált klubot.

A Baskoniának öt napja van arra, hogy a Barcelonával megegyező ajánlatot tegyen a 28 éves kosaras elé, aki ellenkező esetben a katalánok keretébe kerül. Az Euroliga legjobb védőjének választott Hanga és menedzsmentje nem kommentálta a hírt.

Az eurohoops.net korábban arról írt, hogy Hanga esélyei az NBA-re azért romlottak, mert a San Antonio - amely Hanga tengerentúli játékjogával rendelkezik, és hosszú távú terveiben számol is a magyar játékossal - időközben leigazolta Rudy Gayt a Sacramento Kingstől. Ezzel a fizetési keret már nem teszi lehetővé, hogy a texasiak Hangának is szerződést ajánljanak.

Hanga Ádám vezéralakja lehet az augusztus végén kezdődő Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatottnak, amely igen nehéz csoportba került a sorsoláskor. Bár a   -n egyelőre még nem lehet fogadni a kontinensbajnokságra, az egyik külföldi bukmékerirodában 401-szeres pénzt érne a magyar Eb-győzelem.