Európa Liga

Kevés esélyt adnak a Fradinak a bukmékerek

Kijöttek a szorzók az Európa Liga selejtezőjének második körös meccseire. A Videoton Észtországban is esélyes, a Fradi viszont hazai pályán is komoly underdog.

Nomme Kalju - Videoton

A máltai Balzan csapatát 5-3-as összesítéssel búcsúztató Videoton a második körben az észt Nomme Kalju ellen néz majd farkasszemet. A baltiak az első körben a feröeri Tórshavn együttesét ejtették ki kettős győzelemmel és 4-2-es összesítéssel. Bár a Kalju keretének piaci értéke csupán harmada a Videotonénak, az észt kirakatcsapatot bemutató cikkünkben rámutattunk, hogy hiba volna lebecsülni, hiszen zsinórban hetedik éve vesz részt a nemzetközi kupaselejtezőkben, a tavalyi évben például az izraeli Maccabi Haifán is sikerült túljutnia.

Az észt bajnokság jelenleg is zajlik, így a Nomme játékban van, míg a Videoton még az idény eleji forma nehézségeivel küszködik.

A bukik szerint azonban a Videoton a jobb csapat, amely idegenben is jóval esélyesebb a győzelemre ellenfelénél. A fehérváriak győzelmére jelenleg 1.95-ös szorzón fogadhatunk, míg az észtek sikere 3.40-es oddsal kecsegtet. Az előző körben egyébként a Videoton máltai vendégjátéka előtt 1.40 körüli szorzóval hozták ki a magyar csapat sikerét, a végeredmény azonban 3-3-as döntetlen lett.

1x2    
Kalju Döntetlen Videoton
3.40 3.25 1.95
[2528260] 2017-07-13 18:30:00 Nomme JK Kalju - Videotonx;

FTC - Midtjylland

Azt már a sorsolás után tudni lehetett, hogy amennyiben a magyar csapatok túlélik az első kört, úgy a Ferencvárosra vár messze a legnehezebb ellenfél. Thomas Doll együttese a lett Jelgava ellen szállította a kötelezőt és kettős győzelemmel, kapott gól nélkül verekedte be magát a második fordulóba.

A Fradi ellenfele az ír Derry Cityt 10-1-es összesítéssel búcsúztató dán Midtjylland lesz. Az északi csapat a tavalyi kiírásban a Videotonnak megálljt tudott parancsolni a 3. körben, de a fehérváriak csak egy hosszabbításba torkolló párharc végén voltak kénytelenek fejet hajtani esélyesebb riválisukkal szemben. 

A papírforma most is a dán együttes mellett szól, amit jól mutatnak az oddsok is, hiszen a Fradi még hazai pályán is sokkal esélytelenebbnek tűnik. Böde Daniék sikere pénzünk több, mint háromszorosát érné, míg a dánok győzelme 1.95-ös szorzóval bír.

1x2    
FTC Döntetlen Midtjylland
3.30 3.40 1.95
[2528236] 2017-07-13 21:00:00 Ferencváros - FC Midtjyllandx;