Forma-1

Bottas rajt-cél győzelmet aratott, Vettel növelte előnyét

Valtteri Bottas, a Mercedes finn pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Osztrák Nagydíjat, amelyen a világbajnoki pontversenyben vezető ferraris Sebastian Vettel második lett, s 20 pontra növelte előnyét a negyedikként célba érő Lewis Hamiltonnal (Mercedes) szemben.

A rajtot Bottas kiválóan kapta el, megtartotta az első helyet, mögötte Vettel fordult be másodikként az első kanyarba. A harmadik pozíciót Ricciardo elvette Kimi Räikkönentől (Ferrari), Hamilton pedig az első 10 körben három helyet javítva feljött ötödiknek.

Harminc kör után változatlanul Bottas, Vettel, Ricciardo volt a dobogósok sorrendje, Hamilton ötödik volt Räikkönen mögött, s a 32. körben elvégezte az első kerékcseréjét. A 34. körben Ricciardo, egy körrel később pedig Vettel járt a boxban, s kapott új abroncsokat, Bottas pedig a 41. körben hajtott ki kerékcserére. A sorrend az élen az első kiállások után nem változott, Räikkönen viszont csak a 45. körben állt kis friss gumikért, s Hamilton mögé, ötödikként tért vissza a mezőnybe.

A hajrá kezdetéig nem változott a sorrend az első öt helyen, kilenc körrel a leintés előtt viszont Hamilton két másodpercen belülre csökkentette a hátrányát a harmadik helyen száguldó Ricciardóval szemben. Közben Vettel is nagyon megközelítette Bottast, az utolsó három körben azonban sem Hamiltonnak, sem Vettelnek nem sikerült előznie, így a sorrend nem változott.

Ugyan nem volt egy túl izgalmas futam, de ez egyben azt is jelentette, hogy a tippünkért sem kellett lerágnunk a körmünket, Vettel könnyedén maradt Hamilton előtt, ami a    -nál 1.65-szörös pénzt ért. A német ezzel 20 pontra növelte előnyét a brit riválisával szemben.

A vb egy hét múlva, a Brit Nagydíjjal folytatódik Silverstone-ban.