Wimbledon

Hol borul a papírforma?

Szombaton 1.16-szoros a legtöbb pénz, amit Wimbledonban a férfiaknál nyerhetünk. Ennyire tuti nap elé nézünk?

Természetesen ennél akár többet is kaszálhatunk, ám ha csak szigorúan azokat az oddsokat nézzük, amit a fogadóirodák a továbbjutóra adnak, akkor a szombati férfi mérkőzéseken 1.16 a legnagyobb odds. Ezt a 2010-es döntős Tomás Berdychre adják, aki egy másik rutinos öreg rókával, David Ferrerrel néz farkasszemet. Ez a legrizikósabb párosítás, a többi mérkőzésen egyértelműbb a favorit, persze nem győzzük hangsúlyozni, hogy az oddsmesterek szerint. 

A 15. kiemelt Gael Monfils például nem számíthat könnyű meccsre honfitársa, Adrian Mannarino ellen. A balkezes francia jól mozog füvön, a formája pedig kiváló. Ugyan Monfils is elemében volt az eddigi meccsein és még nem veszített szettet, de többször is közel állt ehhez.

Nem jellemző rá, hogy nagyon simán meneteljen, Wimbledonban ráadásul a harmadik fordulón még soha nem jutott túl, pedig nem egyszer favoritként várta a meccsét. Korábban mindössze egyszer találkoztak, viszont éppen az All England Clubban 2015-ben a második körben. Akkor Monfils három szettben megoldotta, de nem volt az egy sima meccs (7-6, 6-3, 7-5). Ez is szorosnak ígérkezik és inkább az lenne a meglepő, ha az előrébb rangsorolt francia 3-0-ra nyerne.

Gael Monfils-Adrian Mannarino
hatharom.com
36.5 játék felett
@1.95
Fogadási határidő: 16:45

A hétszeres bajnok Roger Federer és a háromszoros győztes Novak Djokovics sem lehet teljesen nyugodt. Előbbi a füves pályás specialista Mischa Zverevvel találkozik, míg utóbbi a Juan Martin Del Potrót kiütő Ernests Gulbisszal

A lett fenegyerek szereplése eddig az egyik legnagyobb meglepetés. No, nem azért, mert ügyetlen teniszező, hiszen korábbi top 10-es játékosról van szó, ám jelenleg csak az 598. helyen rangsorolják, ami mutatja, hogy az utóbbi időben akadtak problémái. 

Elvárosok nélkül jöttem ide. Abban sem voltam biztos, hogy egyáltalán szettet nyerek. Az első kör nagyon kényelmes volt. Del Potro ellen pedig remekül ment a játék.

Nyilván Djokovics más kaliber, ráadásul kezd magára találni az egykori világelső szerb, ám, ha Gulbis nem gondolkozik, csak teszi a dolgát, akkor okozhat kellemetlen pillanatokat. 

Federer egy klasszikus füves pályás meccsre készülhet Zverev ellen. A német komfortosan mozog a zöld gyepen, Wimbledon előtt Halléban is megmérkőztek és akkor két szoros szettet játszottak. 

Most már többedik alkalommal fogok ellene játszani és eddig mindig másként teniszezett. Ausztráliában keményen megtámadta a második adogatásaim, míg Halléban más taktikával játszott. 

- mondta Federer, aki hozzátette, hogy mindig az a legnagyobb váltás, amikor egy jobbkezes után balkezessel kell játszani.

A 30.5-ös line nem tűnik magasnak, de nyugodt szívvel nem mernénk behúzni az overt, könnyen becsúszhat ugyanis egy nagyon sima szett, arra pedig semmi garancia nincsen, hogy Zverev képes lesz egy játszmát fogni. 

Papíron a legkönnyebb dolga Alexander Zverevnek lesz, aki a selejtezős Sebastian Ofnerrel méri össze a tudását. A 21 éves osztrák srác ittléte abszolút meglepetés, korábban ugyanis még ATP-tornán meccset sem játszott.

A Thomaz Bellucci elleni győzelmére nem kaptuk fel a fejünket, lévén a brazil nem egy jó füves pályás teniszező, viszont a Jack Sock ellen aratott sikere már elég komolyat szólt. Ha maradt még benne szufla, akkor Zverev dolgát is megnehezítheti, de azért a papírforma a német 3-0-s sikere lenne.