Barcelona

Óriási kamu a Messi-féle feketelista

A Barcelona elnöke beszélt Lionel Messi szerződéshosszabbításának körülményeiről.Elbírja a büdzsé a horribilis fizetést.

Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, sikerült pontot tenni a Barcelonának Lionel Messi ügyének végére, a katalán klub és az argentin szupersztár 2021-ig szóló új szerződést írt alá. A megállapodás értelmében Messi a legjobban kereső labdarúgóvá vált Európában, sajtóhírek szerint hetente 565 ezer euró körüli  fizetést vihet majd haza, kivásárlási ára pedig 300 millió euró.

Josep Maria Bartomeu, a Barcelona elnöke a Mundo Deportivónak nyilatkozott az egyezség létrejöttéről és annak előzményeiről is. A katalán klub első embere elmondta, képesek kigazdálkodni a szerződés anyagi kötelezettségeit, és nem kell külön forrásokat felszabadítaniuk miatta valamint tagadta, hogy Messi apanázsa veszélybe sodorná az UEFA pénzügyi fair play szabályainak betartását.

Bartomue egyébként cáfolta azokat a pletykákat is, melyek szerint azért húzódott ilyen sokáig az ügy, mert a klub és Messi között nézeteltérések húzódtak volna meg. "Az egész folyamat már hónapokkal ezelőtt elkezdődött, amikor szóltam Messi édesapjának, Jorgénak, hogy üljünk le tárgyalni. Mindenki tudja, hogy Leónak nehéz nyara volt az adóügyi problémái miatt, ezért hagytunk néhány hónapot arra, hogy elrendeződjenek a dolgok. Aztán miután megkerestem Jorgét, közölte, hogy beszél a fiával. Közben persze egyeztettem Leóval is, tudattam vele, hogy készek vagyunk tárgyalni. Erre csak annyit felelt >itt akarok maradni, beszélj az apámmal<. Ennyi volt" - árulta a kulisszatitkokat Bartomeu, aki szerint a gránátvörös-kékek tizese minden pénzt megér.

Messi marad, tovább íródhat a Messi-éra

"Nem tudjuk megmondani, hogy pontosan mennyibe kerül Lionel Messi a klubnak, de ő a világ legjobb játékosa és annyit ér, mint amennyit a világ és a futballtörténelem legjobb játékosának érnie kell. Senki nem tud annyit hozzátenni egy klubhoz, mint Messi. A spanyol és az európai szövetség is tesz ajánlásokat a fizetési sapkákat illetően, de ennyi. Ennél a küszöbnél most magasabban vagyunk, de a legfontosabb, hogy fenn tudjuk tartani a gazdálkodásunkat. Megengedhetjük magunkat, hogy ennyit fizessünk" - fogalmazott az elnök.

Az interjúban szóba kerültek azok a pletykák is, melyek szerint Messi erőteljesen beleszól a klub átigazolásaiba és maradását is annak függvényében döntötte el, hogy az általa kiválasztott játékosokat sikerül-e a Nou Campba csábítani.

"Messi nem kért semmi különlegeset. Ő és a csapattársai is szoktak beszélni játékosokról, miután találkoznak velük a pályán vagy azon kívül, de az egyetlen ember, aki itt a játékosok megfigyelésével és az átigazolásokkal foglalkozik az Robert Fernandez, a sportigazgatónk"

- zárta rövidre a spanyol sajtó által oly' gyakran emlegetett Messi-féle feketelista legendáját az elnök.

Bartomue zárásként még udvarolt egy sort Messinek, a katalán klubvezető szerint a Bolhának köszönhető, hogy a Barcelona azzá lett, ami. "Ronaldinho mosolyt és varázslatot, Iniesta pedig kiegyensúlyozottságot hozott, Messi viszont egy művész és egy zseni is egyben. Ronnie-val kezdődött a változás, de Messi változtatta meg a Barcelonát. Ez Lionel Messi korszaka" - mondta.

    egyelőre nem kínál oddsokat a spanyol bajnokság kimenetelére, de a külföldi oldalon 1.90-2.00 körüli szorzóval fogadhatunk a Barca elsőségére.

A Barca ezzel a videóval köszöntötte Messit a hosszabbítás alkalmából