Kézilabda

Nem indul a Veszprém a SEHA-ligában!

A sorozatban három döntőt játszó veszprémi csapat nem indul a SEHA-liga 2017-2018-as kiírásában.

Nagy Lászlóék nem indulnak jövőre a SEHA-ligában.

A Veszprém kézilabdacsapata a 2014-2015-ös szezonban csatlakozott a SEHA-ligához, amelynek hatosdöntőjét a Veszprém Arénában rendezték, s a bakonyi csapat rögtön meg is nyerte a sorozatot.

A 2015-2016-os idényben az együttes megvédte bajnoki címét a varasdi négyesdöntőben, azonban a mögöttünk hagyott szezonban, a Bresztben megrendezésre kerülő SEHA-liga Final Fourjában, a második helyen végzett a későbbi BL-győztes Vardar Szkopje mögött.

"Az elmúlt idényben nemcsak a SEHA-ligában és a Bajnokok Ligájában vettünk részt, de a K&H Liga, azaz a magyar bajnokság alapszakaszában is, ezzel csapatunk összesen 70 tétmérkőzést játszott. Az elmúlt hetekben, hosszas egyeztetéseket követően a Klub vezetősége és az új szakmai stáb arra a döntésre jutott, hogy a 2017-2018-as szezonban nem szeretné ismét kitenni az együttest ennek a rendkívül nagy terhelésnek, ezért a Telekom Veszprém nem indul el a SEHA-ligában.

Összességében elmondható, hogy a délkelet-európai versenysorozatban való részvételünk nagyon sok pozitívummal járt, és nemcsak azért, mert két trófeát is szereztünk az elmúlt 3 évben. A SEHA-ligában szinte folyamatosan Bajnokok Ligájában is résztvevő csapatokkal mérkőzhettünk, remek színvonalú találkozókon, magas átlag nézőszám előtt - mind itthon, mind idegenben. Emellett számos új sportbarátságra tettünk szert, amelyet természetesen a jövőben is szeretnénk ápolni.

Rendkívül jó együttműködés alakult ki az idők folyamán Klubunk és a SEHA-liga között, és a csapatunk is sokat kamatoztatott abból, hogy folyamatosan erős ellenfelekkel kellett, hogy szembenézzen ebben a versenysorozatban. Éppen ezért a Klub mostani döntése egyáltalán nem jelenti azt, hogy végleg elszakadnánk a SEHA-ligától. Továbbra is fenntartjuk velük a kapcsolatot, és egyáltalán nem zárjuk ki egy jövőbeli visszatérés esélyét.

Ezúton is sok sikert kívánunk a SEHA-ligának és az abban résztvevő Kluboknak az új idényhez! - olvasható a veszprémi klub hivatalos közleményében.

A bakonyi csapat tehát az NB I, a Magyar Kupa és a Bajnokok Ligája küzdelmeire fókuszál az előttünk álló idényben, utóbbi sorozatban pedig igen erős csoportba került, hiszen többek közt a 2016-os győztes Kielce, a jó erőkből álló PSG, illetve két német gárda, a Kiel és a Flensburg ellen mérheti össze tudását Ljubomir Vranjes együttese a B-csoportban.

A     egyelőre még nem kínál szorzót a 2017-2018-as férfi kézilabda Bajnokok Ligája szezonjára, ám ahogy az állami iroda publikálja oddsait, úgy természetesen arról beszámolunk.